cover image
Egyéb

BL-induló OSC, csalódott FTC

2017. május 7. 7:10

Központi téma volt az OSC–FTC bronzcsata után a BL-szereplés, hiszen a győztes ősszel indulhat az elitsorozatban, a vesztesnek meg az Euro kupa marad.

Noha a végéhez közeledő szezonban rendre szoros meccseket játszott az OSC és az FTC (kétszer egy, egyszer pedig két góllal nyert az OSC), a két csapat idénybeli negyedik találkozója rendkívül simán alakultak. Az újbudai együttes támadásban és védekezésben is sokkal pontosabb volt, így Bisztritsányi Dávid és társai vehették át végül a bronzérmeket. S ennek megfelelően a vendégek lehetettek elégedettebbek, míg hazai oldalon a szomorúság volt az úr. 

Varga Dániel szavaiban minden benne volt. A Fradi olimpiai bajnok próbálta viccesen elütni a helyzetet a vesztes bronzcsata utáni sajtótájékoztatón, de érthetően csalódott volt.

„Először is gratulálok az OSC-nek, sajnálattal hallom, hogy ősszel el akar indulni a Bajnokok Ligájában. De megértem. És nincs olyan jókedvem persze, ahogy ebből látszik – jegyezte meg Varga Dániel. – Azt mondtam egy évvel ezelőtt, hogy a magyar bajnokság történetének legcsalódottabb negyedik helyezettje lesz, aki ott végez, és így is érzem magam, rendkívül csalódottan. Annak ellenére, hogy volt siker az Euro kupában. Mégis emellett kevés igazán pozitív dolgot tudok mondani az egész idényre vonatkozóan, ebben a meccsben nem is keresek. Nem szeretnék részletekbe belemenni, nem az én dolgom és ennek nincs is itt az ideje. Nem tudunk szerdán játszani még egy meccset, és ez szomorúsággal tölt el. Sajnálom, hogy így alakult, és ez a történet nem rólam szól, de eszembe jutnak olyan dolgok, hogy soha életemben nem voltam negyedik, soha nem kaptam még ki az OSC-től és az elmúlt tizenöt évben mindig bajnoki döntőt játszottam. Ezek hozzáadódnak a csalódottsághoz, ami bennem van és amiben részem van nekem is.”

Nem véletlenül említette Varga Dániel a Bajnokok Ligáját, hiszen az OSC elleni párharcnak a bronzérmen túl ez is volt a tétje, hogy a győztes a BL-ben, míg a vesztes az Euro kupában szerepelhet a következő idényben, ami azért jelentős különbség – erről beszélt Bisztritsányi Dávid, a győztes együttes kapusa.

„Nagyon fontos volt ez a párharc, sokkal nagyobb presztízs a BL-ben játszani, mint az Európa-kupában, ezért senkit sem kellett tüzelni. Örülök, hogy ebben a szezonban egymás után negyedszer is sikerült nyerni, a következő idényben még jobban örülünk majd, ha esetleg le tudjuk győzni a Fradit” – mondta az OSC csapatkapitánya.
Vízilabda hírek
ftc osc bronz varga bisztritsanyi