cover image
Egyéb

Felülkerekedett a Szolnok, mintha zavarná a vezetés az Egert

2017. május 6. 10:49

Az első negyed az Egeré volt, a következő háromban viszont a Szolnok dominált a bajnoki döntő második mérkőzésén, ahol a címvédő Dózsa másodszor is győzni tudott.

Két és fél perc sem kellett az Egernek az első negyed közepén ahhoz, hogy három gólt szerezzen, csakhogy ezzel mintha ébresztőt fújt volna a vendégegyüttes a Szolnoknak, amely aztán 3–0-ra nyerte a második negyedben, onnantól pedig végig kézben tartotta a mérkőzést.

„Lassabban kezdtünk, picit álmosabbak voltunk, ami megbosszulta magát – utalt az 1–3-as rajtra Jansik Dávid, a Szolnok védője. – De aztán ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy tudtunk fizikailag az Eger fölé kerülni, ami az eredményben is megmutatkozott. Már a harmadik negyed végén pontot tehettünk volna a meccs végére, ez akkor még nem sikerült, de boldog vagyok, hogy a végére magabiztos győzelmet arattunk.”

Érdekesség egyébként, hogy a bajnoki döntő első és második mérkőzésén is fordított és vezetett az Eger (5–4-re, illetve 3–1-re), utána viszont robbantott a Szolnok, eldöntve ezzel a találkozót.

„Olyan érzésem van most és volt az előző mérkőzés is után, hogy zavar minket, ha vezetünk – jegyezte meg Decker Ádám, az egriek bekkje. – Nem értem, miért van ez így. Dabrowski Norbert azt kérte, kezdjünk keményen, pörgősen, csak az első negyedre figyeljünk. Ez így történt, három egyre vezettünk is, utána azonban nem tudtunk higgadtak maradni és a következő negyedre megőrizni az előnyt. Egerben is az történt, hogy amíg szoros volt a meccs, addig koncentráltan játszottunk, aztán káosz volt. A támadásban elkövetett hibáinkat egy Szolnok-szintű csapat megbünteti. Nem szakmai problémák vannak, csak a fejünkbe kell nézni, hogy miért nem tudtunk higgadtak maradni, amikor vezetünk.”
 
E.ON férfibajnokság, döntő
1. mérkőzés
Eger–Szolnok 7–13

2. mérkőzés
Szolnok–Eger 9–6

A döntő további programja
3. mérkőzés, 2017. május 10., szerda:
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 – vezeti: Székely Balázs, Berki András
4. mérkőzés, 2017. május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 16:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
5. mérkőzés, 2017. május 17., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő

Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport! A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Vízilabda hírek
szolnok eger donto decker jansik