cover image
Egyéb

BL, Euro kupa, vagy semmi

2017. május 6. 9:59

A nemzetközi kupaindulást is befolyásoló párharcokban a második mérkőzésre kerül sor szombaton, amikor összesen öt helyosztót rendeznek az E.ON férfibajnokságban.

Egy hete a korán 0–2-es hátrányba kerülő OSC 9–7-re győzött az FTC-vel szemben, így egy lépésre került a harmadik hely megszerzésétől, amely egyúttal Bajnokok Ligája-részvételt ér, míg a negyedik az Euro kupában szerepelhet. Az OSC-nek egy győzelemre van szüksége, hogy elérje a célját, de egyértelmű, a zöld-fehérek azért szállnak vízbe, hogy tovább nyújtsák a párharcot, és kiegyenlítsenek a két gárda csatájában. A szezon eddigi három egymás elleni meccsén az újbudaiak győztek, 9–7-re, 11–10-re és 9–8-ra.

Egy szinttel lentebb is hasonló is a helyzet, itt a Miskolc húzta be az első meccsét hazai pályán, így a BVSC van olyan szituációban, mint a Fradi: ha nyer, továbbmegy a párharc, vereség esetén viszont vége. Ráadásul ebben a csatának is van tétje a nemzetközi kupaindulást tekintve, hogy az ötödik még mehet az Euro kupába, ellenben a hatodik már nem. A Miskolc még veretlen a BVSC-vel szemben, két győzelem és egy döntetlen a mérlege.

A szombaton sorra kerülő további három párharc közül a DVSE–Pécs csata már a második találkozónál jár, az idegenben is győztes debreceniek lezárnák a 11. helyért zajló küzdelmet, míg a 13. és a 15. helyért zajló párviadalok most kezdődnek.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 3. helyért, 2. mérkőzés

FTC-PQS–A-Híd-OSC-Újbuda, 18:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az OSC javára

Az 5. helyért, 2. mérkőzés
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC, 17:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Miskolc javára

A 11. helyért, 2. mérkőzés
DVSE–PVSK-Mecsek Füszért, 16:30
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Debrecen javára

A 13. helyért, 1. mérkőzés
UVSE–EBP-Tatabánya, 19:30

A 15. helyért, 1. mérkőzés
Metalcom-Szentes–KSI SE, 18:00
Vízilabda hírek
ob I ferfiak rajatszas ftp osc miskolc bvsc