cover image
Egyéb

…és a Szolnok ismét megindult

2017. május 5. 21:14

Hiába nyerte meg az első negyedet az Eger Szolnokon, a címvédő a második játékrésztől kezdve lendületesebben és pontosabban pólózott, így pedig egy sikerre került a bajnoki aranytól.

Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy a végén a magabiztos Szolnok győzelemről beszélhet Cseh Sándor. A finálé második felvonásán ugyanis az Eger került előnybe, és úgy tűnt, ez kellő lendületet adhat a trónkövetelőnek, a második negyedben azonban robbantott a Szolnok (az első meccsen a harmadikon lépett el a címvédő), és 4–3 után már nem engedte ki az irányítást a kezéből.

„Megszeppenten kezdtük a mérkőzést, az Eger lőtt három akciógólt, mi pedig védekezésben és támadásban sem mertünk eltérni a megbeszéltektől, szerintem féltünk attól, hogy rögtön az elején hibázunk – mondta Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Aztán amikor ezen átestünk, már sokkal jobban játszottunk, bár akkor sem játszottunk igazán jól, de jobban tudtuk érvényesíteni az akaratunkat, jobban tudtunk lefordulni. Az első pár percet kivéve a csapatunk minden tagja a szívét lelkét beleadta a mérkőzésbe és emellett voltak kimagasló egyéni teljesítmények, ezzel tudtunk győzni. Ahogy a párharc megy előre, fokozódnak az egy-egy elleni kemény összecsapások, már picikét el is nyomják a taktikát, a játék szépségét. Ez most kezdett már kicsúcsosodni a harmadik negyedtől. Higgadtak tudtunk maradni, összeállt a védekezésünk és ahogy mondtam, elöl meg voltak jó egyéni teljesítmények.”

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Amíg Cseh Sándor összességében elégedetten értékelhetett, most már ráadásul nem csak kettő, három negyedről beszélhetett derűsebben, addig Dabrowski Norbert, a vendégek mestere újfent az okokat boncolgathatta, amiért nem tudták tartani a lépést a Szolnokkal – ami persze nem olyan egyszerű feladat.

„Jól kezdtük a mérkőzést, ami nyilván közhely, de három egy volt ide, és ha onnan nézem a végeredményt, elég nehéz lett a folytatás, de azt gondolom, összességében kell értékelnem – mondta Dabrowski Norbert. – Több lefordulásból is gólt kaptunk és még nem is értékesítette a Szolnok az összes ilyen helyzetét. Amíg ezt meg tudjuk oldani, pariban vagyunk, de amikor ennyire szaladnak, akkor nehéz a dolgunk. Persze ha ezt egyszerű lenne megoldani, akkor nem történne meg, úgyhogy dolgozunk ezen. Jobb volt a Szolnok, megérdemelte a győzelmet.”
 
E.ON férfibajnokság, döntő
1. mérkőzés
Eger–Szolnok 7–13
 
2. mérkőzés
Szolnok–Eger 9–6

A döntő további programja
3. mérkőzés, 2017. május 10., szerda:
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 – vezeti: Székely Balázs, Berki András
4. mérkőzés, 2017. május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 16:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
5. mérkőzés, 2017. május 17., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő

Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport! A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Vízilabda hírek
eger szolnok donto edzo cseh dabrowski