cover image
Egyéb

Szolnok–Eger: jöhet a második csata

2017. május 5. 8:00

Szolnokon folytatódik az E.ON férfibajnokság döntője, ahol a házigazda a második sikerért, míg az Eger az egyenlítésért küzd majd péntek este.

„Ebben a párharcban annyi minden történt már, nem is lehet mondani, hogy kinél van a lélektani előny – jegyezte meg Mezei Tamás a Szolnok centere. – Abban bízom, meg tudom is, hogy az egész csapat odateszi magát, szeretnénk még közelebb kerülni a bajnoki címhez.”

Miután az első meccset a Szolnok nyerte 13–7-re, ha ismét győzne, akkor már csak egyetlen sikerre kerülne a bajnoki címvédéstől. Igaz, tavaly is elhúzott 2–0-ra a Dózsa, aztán egyenlített az Eger, s csak az ötödik találkozón lett bajnok Cseh Sándor együttese.

„Nem a szép játék a fontos, hanem a győzelem – hangsúlyozta Mezei Tamás. – Egy döntőben már nem feltétlenül előny a hazai pálya, minden egyes meccsen meg kell mutatni, melyik a jobb csapat.”

A jobb csapat pedig a játékoskeret alapján a Szolnok (egy kicsivel), és Hosnyánszky Norbert, az Eger klasszisa is arról beszélt, hogy erősebb a Dózsa, ezért az Egernek akkor lehet esélye, ha kevés gólon tartja riválisát, ehhez fegyelmezett játékra, magas szintű koncentrációra és tökéletes védekezésre lesz szüksége.

„Egy-két apró dolgot lehet változtatni, ami esetleg az újdonság erejével hathat, de igazából semmi különös, ilyenkor már nem lehet nagy dolgokat kitalálni – mondta Hosnyánszky Norbert. – Fontos lenne, hogy visszaszerezzük a pályaelőnyt, de annyi minden történik egy ilyen párharcban, hogy akkor sem dől össze a világ, ha nem most sikerül visszavenni. Nem kell túlstresszelni a hétfői vereséget, sokkal inkább tanulni kell belőle, remélem, így is lesz."
 
E.ON férfibajnokság, döntő, 1. mérkőzés
Hétfőn játszották

Eger–Szolnok 7–13

A döntő további programja
2. mérkőzés, 2017. május 5., péntek:
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 19:00 – vezeti: Petik András, Dodog Szabolcs
3. mérkőzés, 2017. május 10., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 – vezeti: Székely Balázs, Berki András
4. mérkőzés, 2017. május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 16:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
5. mérkőzés, 2017. május 17., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő

Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport! A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Vízilabda hírek
eger szolnok donto e.on ob I ferfibajnoksag mezei