cover image
Egyéb

Előny volt a hazai pálya, nyert a Miskolc és a Honvéd

2017. május 4. 21:37

A Miskolc és a Honvéd is otthon győzött az E.ON férfibajnokság csütörtöki helyosztói, s került előnybe a BVSC-vel, illetve a Kaposvárral szemben.

Másfél perc sem telt el az ötödik helyért vívott Miskolc–BVSC csatából, amikor Pásztor Mátyás góljával máris vezettek a vendégek, akik ebben a szezonban még nem tudták legyőzni riválisukat. A borsodiak aztán a második negyedben vették át a vezetést – Alex Bowen duplájának köszönhetően –, 3–3 után pedig folyamatosan az MVLC volt előnyben. A záró negyedben a BVSC kétszer is feljött egy gólra, egyenlítenie azonban már nem sikerült, sőt bő két perccel a vége előtt Hornyák Olivér beállította a 8–6-os végeredményt.

Sike József: „Megnyertük az első mérkőzést, vezetünk, és megőriztük a pályaelőnyt is. A zuglóiak megmutatták, hogy markáns csapatjátékra képesek, nem véletlen, hogy a nemzetközi kupától való búcsú után remekül szerepeltek a bajnokságban. Drámai csata volt, mindkét csapat sok hibát követett el, örülök, hogy nyíltsisakos játékkal előnyt tudtunk kovácsolni.”

Szűcs Levente: „Minden volt ezen a mérkőzésen, ami egy izgalmas csatát jellemezhet. Kiegyensúlyozott harc folyt a medencében, a fordulópontot szerintem az jelentette, hogy hat ötös hazai vezetésnél kihagytuk a javunkra megítélt büntetőt. A miskolciak megérdemelten nyertek, de nem adjuk fel, hiszen szombaton következik a folytatás, ahol szeretnénk egyenlíteni.”

A kilencedik helyért zajló Honvéd–Kaposvár párharc is nagy küzdelmet hozott, és itt is az otthon játszó, a riválisával szemben korábban veretlen együttes győzött. A Honvéd egyszer sem volt hátrányban a találkozó folyamán, 4–4-ig haladtak fej fej mellett a csapatok, utána 6–4-re lépett el a házigazda, majd 6–5-ről 9–5-re, egyúttal eldöntve a mérkőzést is.
 
Vad Lajos: „Nagyon kemény mérkőzés volt, nagyon sokat tettünk a győzelemért. A körülmények miatt nem hisztériáztunk, hanem tettük a dolgunkat. Meg is lett az eredménye.” 
 
Szécsi Zoltán: „Gratulálok mindkét csapatnak. Nagyon jó mérkőzés volt. Sajnos nem mi nyertünk.” 

E.ON férfibajnokság, rájátszás
Az 5. helyért, 1. mérkőzés
PannErgy-MVLC–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 8–6 (1–2, 2–0, 3–2, 2–2)
Gólszerzők:
Szabó R. 3, Bowen 3, Hornyák, Jakab, ill. Török B. 2, Pásztor M. 2, Czigány K., Létay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Miskolc javára

A 9. helyért, 1. mérkőzés
RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK 9–5 (3–2, 1–1, 2–2, 3–0)
Gólszerzők:
Gyárfás T. 3, Szivós 2, Kiss G., Simon A., Irmes P., Fejős, ill. Dobos D. 2, Varga Zs., Juhász-Szelei, Polovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Honvéd javára
Vízilabda hírek
ob I ferfiak rajasztas bvsc miskolc honved kaposva