cover image
Egyéb

Remek debreceni hajrá; hetedik lett a Szeged

2017. május 3. 21:23

A Vasas másodszori legyőzésével megszerezte a hetedik helyet a Szeged, a Debrecen pedig remek hajrájának köszönhetően nyert Pécsen és tett nagy lépést a tizenegyedik hely megszerzése felé.

A szezonbeli utolsó hazai meccsére készült a Vasas, amely a Szegedet fogadta a Tüske uszodában, és a hetedik helyért vívott párharc első meccsét megnyerő vendégek másfél negyed után már 4–2-re vezettek. A piros-kékek azonban nem adták fel, a harmadik felvonásban 6–5-re már a fővárosi gárda vezetett. Bóbis Máté góljával 8–7 volt a Vasas javára a 26. percben, a Szeged azonban kevesebb mint három perc alatt lőtt hármat, és hiába volt hátra majd’ három perc Robin Lindhout szépítését követően, Földi László csapata már nem tudott újabb gólt szerezni, maradt a 10–9. A vendégsiker azt jelenti, hogy a Szeged végzett a hetedik, míg a Vasas a nyolcadik helyen.
 
Földi László: „Nagyon nagy taktikai csatában maradtunk alul, szerintem nem az döntött, hogy melyik csapat volt a foghíjasabb. A fiataljainkat szeretnénk megbecsülni, próbálkoztak, sokat tettek a mérkőzéshez."
 
Varga Péter: „Örülök, hogy sikerült lezárni a párharcot, parázs hangulatú rangadó volt. A Vasas mindent egy lapra tett fel, ami látszott is, mi egy kicsit pontatlanok voltunk és kevesen is voltunk. De óriási szívvel és lélekkel küzdve kikapartuk a gesztenyét."

Pécsen még csak az első mérkőzést rendezték a 11. helyért zajló párharcban, s noha a házigazda az alapszakaszban veretlen maradt a DVSE-vel szemben, ezúttal a debreceniek örülhettek. A 2–1-re még vezető vendégegyüttes a második negyed közepére 5–2-es hátrányba került, és hiába közelített, a 21. percben újra három volt a különbség (10–7). Ekkor nyitott a Debrecen hosszú hajrát, a hátralevő 11:29 perc során Lévai Márton egyetlen gólt sem kapott, viszont Fekete Gergő gólja után Szőke Szabolcs duplázott, Kállay Márk öt másodperccel a lefújás előtt szerzett találata pedig győzelmet ért a vendégeknek!
 
Lukács Gergely: „Sokkal kevésbé tudunk játszani előnyből, mint hátrányból. Nagyon sok rossz döntést hoztunk hátul és elöl egyaránt. A csapatom erőssége a védekezés, ám most rengeteg gólt kaptunk. Ettől függetlenül győzni megyünk Debrecenbe.” 

Komlósi Péter: „Ezt a győzelmet annak köszönhetjük, hogy nem kezdtünk el hátrányban kapkodni. Fiatal játékosaim jól teljesítettek. Nagyon boldog vagyok, remélem lendületünk kitart hazai pályán is.”


E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 7. helyért, 2. mérkőzés
VasasPlaket–ContinTech-Szeged-Diapolo 9–10 (2–2, 1–2, 4–3, 2–3)
Gólszerzők:
Simon H. 3, Bencz, Marnitz G., Bóbis, Steinmetz Á., Takács Bálint, Lindhout, ill. Sedlmayer 2, Kiss Cs. 2, Illés S. 2, Sánta 2, Nagy M., Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szeged javára

A 11. helyért, 1. mérkőzés
PVSK-Mecsek Füszért–DVSE 10–11 (3–2, 4–4, 3–3, 0–2)
Gólszerzők:
Csacsovszky E. 5, Csaba 2, Csacsovszky A., Macsi, Kolozsi, ill. Szőke 3, Durik 3, Kállay 2, Süveges, Fekete G., Dienes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó páharc állása: 1–0 a Debrecen javára
Vízilabda hírek
rajatszas vasas szeged pecs debrecen