cover image
Egyéb

Final Four: döntős a Jug

2013. május 31. 22:23

Elsőként a Jug Dubrovnik harcolta ki a döntőbe jutást a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, Belgrádban, miután 8-7-re győzött a házigazda Partizan ellen.

A horvátok végig vezettek, bár a negyedik negyedben majdnem elmulatták a győzelmet. Az első félidőben egyértelműen a Jug akarata érvényesült, ráadásul sikerült szerezniük két akciógólt is, míg a Partizan erősen küszködött támadásban. A harmadik negyedben folytatódni látszott a trend, ám 6-4-nél a Jug elbaltázott két emberelőnyt is – az egyiket időkérés után –, ami kis híján visszaütött. A negyed végén, majd a harmadik elején ugyanis a szerbek is gólt tudtak lőni hat a hat ellen, és visszajöttek 6-6-ig. Ekkor azonban villant Alekszandar Ivovics, a montenegrói a támadóidő lejárta előtt két másodperccel, irdatlan messzeségből lőtt kapufás pipát, és ez a gól nagyon meglendítette a dubrovnikiakat, míg az épp lendületbe jövő belgrádiakat csúnyán lefékezte. Egy ötméteresből visszaállt a kétgólos különbség, igaz, ezt meg Ivan Rackov átlövésgólja követte (8-7), és mivel volt még 2:19, a Partizan küzdhetett a hosszabbításért. Csakhogy egyik oldalon sem alakult már ki igazi helyzet, így a horvátok, ha a vártnál nehezebben is, de odaértek a döntőbe, miután tizenharmadik BL-meccsükön is veretlenek maradtak.

Veselin Djuho, a Jug Dubrovnik edzője
„Jó mérkőzést játszottunk, a Partizan húzott egy meglepőt, nem játszatták sűrűn a jobbik centerüket, néha a másodikat sem hozták be, helyette egy sokmozgásos, vibráló játékot mutattak, amelyre néha nem tudtunk megfelelően reagálni. Ettől függetlenül az elejétől a végéig vezettünk, ami mutatja, hogy azért a miénk a jobbik csapat.”

Vlado Vujaszinovics, a Partizan Beograd edzője
„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nem lehetek elégedetlen a csapatommal, csak nem voltunk elég erősek mentálisan ahhoz, hogy megtegyük a végső, nagy ugrást. Szombaton nagyon szeretnénk megszerezni a harmadik helyet, ez most rendkívül sokat jelentene ennek a fiatal csapatnak.”
Vízilabda hírek