Egyéb

E.ON férfibajnokság: a Szeged már szerdán hetedik lehet

2017. május 2. 22:09

Két helyosztót rendeznek szerdán a férfibajnokságban, a hetedik helyért a Vasas és a Szeged, a tizenegyedikért pedig a Pécs és a Debrecen csap össze.

Szombaton 11–7-re győzött a Szeged otthon a Vasas ellen, s ezzel fontos lépést tett a hetedik hely megszerzése felé. Ráadásul a csongrádi együttes a szezon során harmadszor játszott a piros-kékekkel, s egyelőre veretlen riválisával szemben. Ha ez szerda este is így marad, akkor Varga Péter gárdája megszerzi a hetedik helyet, amennyiben viszont a Vasas nyer, úgy jöhet a mindent eldöntő harmadik mérkőzés.

A Vasasnál többen is sérüléssel küzdenek, ezért nincs könnyű helyzetben a fővárosi együttes, de nem adja fel, ahogy szakvezetője, Földi László is mondta az első meccs után: „A jelenlegi helyzethez igyekszünk alkalmazkodni, és ebből kihozni azt, amit csak tudunk. Így lesz ez a második mérkőzésen is.”

Amíg a Szeged és a Vasas csatája már a második felvonásnál jár, a Pécs és a Debrecen párbaja még csak most kezdődik. A pályaelőny a pécsieknél van, ráadásul az alapszakaszban egy döntetlen és egy PVSK-siker volt a mérleg, az utóbbi időben viszont a Debrecen mutat felfelé ívelő formát, szóval nagy küzdelemre számíthatunk.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 7. helyért, 2. mérkőzés

VasasPlaket–ContiTech-Szeged-Diapolo, 20:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára

A 11. helyért, 1. mérkőzés
PVSK-Mecsek Füszért–DVSE, 19:00
Vízilabda hírek
vasas szeged pvsk debrecen rajatszas