cover image
Egyéb

Az ausztrálok nyertek, a szerb, olasz kettőshöz „lökték” az amerikaiakat

2017. április 30. 9:38

Elvis Fatovic csapata a finálét is behúzta, így a moszkvai férfi világliga Szuperdöntőben a hazaiak, a horvátok és japán mellé került.

A pénteki 12–8 után ugyan szorosabb volt a vasárnapi parti, ám az amerikaiak ismét fejet hajtottak a házigazda előtt. Elvis Fatovic csapata a finálét 8–6-ra nyerte, így az interkontinentális selejtező győzteseként mehet a moszkvai szuperdöntőre. A torna legjobb játékosa az ausztrál Josep Kayes, legjobb kapusa az amerikai Alexander Wolf, gólkirálya pedig (20 gól) a szintén amerikai Jonathan Hooper lett. Ebből a selejtezőből az első négy, azaz Ausztrália, Egyesült Államok, Japán és Kazahsztán kvalifikálja magát a nyolcas döntőbe, amelynek résztvevője Horvátország, Szerbia, Olaszország és a rendező jogán Oroszország. A magyar válogatott ezúttal nem indult a világligában.

A kiírás szerint a győztes ausztrálok a moszkvai Szuperdöntőben (június 20–25.) a hazaiak, Japán és Horvátország mellé kerültek, míg az A-csoportban a kazahok mellé rendelt szerb, olasz duóhoz „lökték” a Dejan Udovicsics irányította amerikaiakat.


Férfi világliga, interkontinentális selejtező, Gold Coast
Fotó: fina.org

Fotó: fina.org

Döntő: Ausztrália–Egyesült Államok 8–6 (3–2, 2–2, 1–1, 2–1)
Gólszerzők:
Cotterill 2, Kayes 2, Pavillard 2, Brooks, Fannon, ill. Hooper 2, McConnell, Dauble, de Trane, Roelse

A 3. helyért: Japán–Kazahsztán 12–7
Az 5. helyért: Kína–Új-Zéland 4 –5

Világliga, Szuperdöntő, Moszkva – június 20–25.
Csoportbeosztás
A-csoport:
Egyesült Államok, Szerbia, Kazahsztán, Olaszország
B-csoport: Ausztrália, Horvátország, Japán, Oroszország




Vízilabda hírek
világliga
ausztrália