cover image
Egyéb

Az OSC szerzett előnyt a Fradi ellen a bronzcsatában

2017. április 29. 20:24

Fordulatos és izgalmas mérkőzésen 9–7-es győzelmet aratott az A-Híd-OSC-Újbuda az FTC-PQS ellen a harmadik helyért vívott párharc első felvonásán.

Az biztos, hogy az OSC-nél nem ilyen kezdést képzeltek el. Alig több mint másfél perc telt el az FTC elleni bronzcsatából, és a vendégek máris két góllal vezettek Varga Dániel és Sztefan Mitrovics révén. A szerb olimpiai bajnok aztán az első negyedben a második gólját is meglőtte, de addigra egyenlített az OSC, amely a második játékrészben már a vezetést is átvette – Salamon Ferenc és Zalánki Gergő is duplázott. Utóbbi Mitrovicsról lőtt hatalmas bombagólt, amely után riválisa dühösen csapott a vízre.

A második negyedben tehát már a házigazda volt előnyben, igaz, mindössze fél percig, mert jött Madaras Norbert és emberelőnyből talált be, s mivel a folytatásban nem esett több gól, 4–4-es döntetlennél cseréltek térfelet a csapatok.

A harmadik felvonásban aztán egy híján annyi gól esett, mint az előző kettőben összesen. Az OSC Salamon harmadik találatával elment kettővel, de a túloldalon ismét villantak a rutinos emberek, most Szirányi Balázs és Madaras Norbert, aztán pedig Varga Dániel lőtte meg a mérkőzés gólját. A kapunak háttal center-bekk párharc után éppen kifelé pörgő labdát húzott a hálóba. Zseniális mozdulat volt, amelynek azonban nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, mivel Gór-Nagy Miklós a támadóidő lejártának pillanatában juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat.

Az utolsó negyedben aztán ismét a védekezés dominált, az OSC egy remek Salamon Ferenc, Zalánki Gergő összjáték után 9–7-re húzott el majd Bisztritsányi Dávid mutatott be egy újabb szép védést. Aztán a következő Fradi-támadásból sem született gól, az utolsó percre kétgólos előnnyel érkező házigazda pedig nem engedte ki a kezéből a győzelmet.
 
Tóth László: „Fontos volt, hogy mi diktáltuk a ritmust, valamint az utolsó negyedben a Fradinak volt egy időkéréses emberelőnye, amely során nagy volt a mozgás, de végül sikerült kivédekeznünk. Ez döntőnek bizonyult, a mi javunkra billentette a találkozót. Ettől függetlenül a párharc továbbra sincs lefutva, az FTC remekül felkészített, jó csapat, egy másodperc kihagyás is életveszélyesnek bizonyulhat. Most szusszanunk egyet, aztán a munka ünnepe után újra munkába állunk.” 

Varga Zsolt: „Az elején jól indultunk, két negyedig összeszedett volt a játék, meg tudtuk csinálni azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Aztán voltak olyan egyéni hibák, amelyek nem férnek bele, ha egy ilyen mérkőzést meg akarunk nyerni. Többet hibáztunk, mint az OSC. Ellenfelünk picit lassabb, fáradtabb játékot nyújtott, ennek ellenére belőtték azokat a helyzeteket, amelyeket kellett, illetve kivédekezték a mi lehetőségeinket, ebből adódott a különbség.”


E.ON férfibajnokság, a 3. helyért, 1. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS 9–7 (2–3, 2–1, 4–3, 1–0)
Gólszerzők:
Salamon F. 3, Zalánki 3, Bátori, Gór-Nagy, Nikics, ill. Madaras 2, Varga Dániel 2, Sz. Mitrovics 2, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó páharc állása: 1–0 az OSC javára
Vízilabda hírek
osc ftc rajatszas 3. helyert bronz