cover image
Egyéb

A Szeged került előnybe

2017. április 29. 18:21

Varga Péter együttesen magabiztosan győzte le a Vasast a 7. helyért zajló párharc első felvonásában.

Sedlmayer Tamás akciógóljára Marnitz Gergő ötméteresből még válaszolt (kiharcolta Steinmetz Ádám), ám ezt követően a gólok zömmel az egyik oldalon születtek. Már az első negyedben ellépett 4–1-re a Szeged, amely a nagyszünetig még egyet rápakolt az előnyre (6–2). S miután a harmadikban a jól védekező hazaiak domináltak (a kaput Meixner Marcell 65%-os hatékonysággal védte), tovább hízott az előnyök. 11–3 után nem maradt sok kérdés, így belefért Varga Péter együttesének a végén négy kapott gól is – így lett 11–7. A felek május 3-án 20 órától a Tüske uszodában vívják a második ütközetet.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – Három és fél negyeden át koncentráltan poloztunk, különösen a védekezésünk volt magas színvonalú. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot, célunk a hetedik hely megszerzése.

Földi László, a Vasas vezetőedzője:
Többet kaptam annál, amire számítottam. Az elején kissé „kócos” volt a védekezésünk, a hajrában összeszedett, fegyelmezett játékkal sikerült felzárkóznunk.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 7. helyért, 1. mérkőzés
ContiTech-Szeged-Diapolo–VasasPlaket 11–7 (4–1, 2–1, 4–1, 1–4)
Gólszerzők:
Illés 3, Sedlamyer 2, Nagy M. 2, Kiss Cs., Sánta, Manhercz Á., Vukicsevics, ill. Marnitz G. 2, Bencz, Mészáros Cs., Bóbis, Takács, Lindhout
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára

Már közölt eredmény:

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 13-16. helyért, 3. mérkőzés

EBT-Tatabánya–Metalcom-Szentes 6–5 (2–2, 2–1, 0–2, 2–0)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
szeged
vasas