cover image
Egyéb

Férfi világliga: ausztrál-amerikai finálé következik a selejtezőben

2017. április 29. 11:22

A házigazda nyerte a csoportkört az interkontinentális selejtezőn – a vasárnapi fináléban újra összecsap az Egyesült Államokkal.

Az már pénteken, a 4. forduló után eldőlt, hogy hogy az ausztrál, amerikai, japán, kazah kvartett szerzi meg a továbbjutást jelentő első négy helyet, így az 5. forduló a helyosztókról döntött.

A várakozásoknak megfelelően Ausztrália magabiztosan győzte le Kínát – a különbséget jól mutatja, hogy John Cotterill egymaga kétszer annyi gólt jegyzett (hatot), mint az ellenfél…

Az Egyesült Államok Új-Zélandot verte magabiztosan, így a második helyen zárta a csoportkört. Mindez azt jelenti, hogy az ausztrál és az amerikai együttes vívja a vasárnapi finálét. A bronzmeccset a szombaton egymás ellen csatázó japán és kazah együttes vívja.

Férfi világliga, interkontinentális selejtező, Gold Coast
5. forduló:
Ausztrália–Kína 13–3, Új-Zéland–Egyesült Államok 6–20, Kazahsztán–Japán 6–14

A végeredmény: 1. Ausztrália 14, 2. Egyesült Államok 12, 3. Japán 10, 4. Kazahsztán 6, 5. Kína 3, 6. Új-Zéland 0

A vasárnapi helyosztók párosítása
Döntő:
Ausztrália–Egyesült Államok
A 3. helyért: Japán–Kazahsztán
Az 5. helyért: Kína–Új-Zéland

Az interkontinentális selejtezőből az első négy, azaz Ausztrália, Egyesült Államok, Japán és Kazahsztán kvalifikálja magát a nyolcas döntőbe, amelynek résztvevője Horvátország, Szerbia, Olaszország és a rendező jogán Oroszország. A magyar válogatott ezúttal nem indult a világligában.

Vízilabda hírek
világliga