cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: a hetedik hely és a továbbjutás a tét

2017. április 28. 17:23

Mindkét csongrádi csapat vízbe száll szombaton az E.ON férfibajnokságban: a Szeged és a Vasas párharcában a hetedik hely a tét, míg a Tatabánya–Szentes csatában a továbbjutás.

Noha a Miskolc–BVSC párharcot a miskolciakon végigsöprő vírusos megbetegedés miatt elhalasztották, így sem maradunk felsőházi helyosztó nélkül szombaton, hiszen az OSC–FTC bronzcsata mellett a Szeged–Vasas párharcra is sor kerül.

A szegediek a szezon előtt még az ötödik helyet tűzték ki célul, ez azonban nem jött össze a csapatnak, amely most a Vasassal szemben szerezné meg a hetedik pozíciót.

„Manhercz Krisztián, Ivan Basara és Palotás Gergő nem játszik – mondta Varga Péter edző a klub honlapján. – Pellei Frank is beteg volt a héten, de az ő játékára azért van esély. Szerdán Szentesen játszottunk edzőmeccset, kimondottan jól védekeztünk, így ez biztató a Vasas elleni meccs előtt. Egy célunk van, hogy megszerezzük a hetedik helyet. Az biztos, hogy a hiányzók helyére tehetséges fiatalok kerülnek majd a keretbe.”

Az első találkozóra Szegeden kerül sor és a sátorbontást követően a csapatok már nyitott uszodában pólózhatnak.

„Kellő motivációval várjuk a szombati meccset, nagyon szeretnénk már Szegeden győzni, hogy aztán a Tüske uszodában akár le is zárjuk a párharcot – mondta a Vasas honlapjának Jónás György kapus. – Kicsit a mumusunk a Szeged, de nem akarjuk beárazni magunkat a nyolcadik helyre. Az alapszakaszban elért szegedi döntetlenre alapozunk, szerintem minden esélyünk megvan arra, hogy megnyerjük az első felvonást. Ha tudnánk nyerni, akkor hasonló lehet a koreográfia, mint tavaly, hiszen a Honvéd ellen kisebb meglepetésre nyertük meg az első meccset, így odahaza nálunk volt a lélektani előny. Jó lenne valami hasonlót átélni megint.”

Ahogy említettük Szeged mellett a másik csongrádi csapat, a Szentes is vízbe száll szombaton. A gárda Tatabányán vendégeskedik, és ebben a párharcban a harmadik felvonásra kerül sor, a győztes pedig az UVSE ellen játszhat majd a 13. helyért.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 7. helyért, 1. mérkőzés

ContiTech-Szeged-Diapolo–VasasPlaket, 17:00
A párharc az egyik fél második győzelméig tart

A 13-16. helyért, 3. mérkőzés
EBT-Tatabánya–Metalcom-Szentes, 15:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc állása: 6–6
Vízilabda hírek
szeged vasas szentes tatabanya