cover image
Egyéb

OSC–FTC: Az éremnél is nagyobb a tét – a BL-szereplés!

2017. április 28. 16:39

A tét nem csekély, hiszen a szombaton kezdődő párharcban eldől, hogy melyik a legjobb fővárosi gárda, kié lesz a bronzérem, sőt az is, hogy ki indulhat ősszel a Bajnokok Ligájában.

„A bajnokság első három helyén végzett csapatok vehetnek részt helyezésük sorrendjében a 2017/2018. évi LEN Bajnokok Ligájában” – a férfi ob I versenykiírásának 44. pontja tökéletesen rámutat arra, hogy mekkora a tétje az OSC–FTC párharcnak, hiszen persze a bronzérem is jó dolog, a BL-szereplés kiharcolása viszont még többet ér.

Az OSC például ezzel kozmetikázhatná a közepesen sikerült szezonját, hiszen a kupadöntő és a Bajnokok Ligája hatos döntő sem jött össze az együttesnek, amely aztán edzőváltáson is átesett. Tóth László érkezése után összekapta magát a csapat, a Szolnokkal például ádáz küzdelmet vívott az elődöntőben, az ott mutatott játékkal a bronzéremre is esélyes a társaság.

Igaz, a párharcban nemcsak az OSC játékán múlik sok minden, hanem a Fradi teljesítménye is döntő lehet. A zöld-fehérek jelentős hullámzásra képesek, ha nem megy nekik, akkor egyértelműen a három élklub mögé szorulnak, amikor viszont jól játszik a brigád, felveszi a versenyt a BL-ben szereplő Szolnok, Eger, OSC trióval.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 3. helyért, 1. mérkőzés

A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS, 19:00
A párharc az egyik fél második győzelméig tart

Egymás ellen
Középszakasz:
OSC–FTC 11–10, FTC–OSC 8–9
Vízilabda hírek
osc ftc 3. helyert bronz bronzmerkozes