cover image
Egyéb

Férfi világliga: Ausztrália maradt veretlen, teljes a nyolcas döntő mezőnye

2017. április 28. 12:39

A házigazda ausztrálok nyerték az amerikaiak elleni presztízscsatát, miközben az interkontinentális selejtező negyedik napja után teljessé vált a férfi világliga nyolcas döntőjének mezőnye.

A korábban Szegeden és az OSC-ben is pólózó (bár az utóbbi klubnál nem csak kellemes emlékeket őriznek róla) Joseph Kayes volt az egyik főszereplője az Ausztrália–Egyesült Államok világliga-selejtezőnek. Az új-zélandiból ausztrállá lett center 4 gólt szerzett az intekontinentális selejtező két legjobb csapatának csatájában. A házigazda ausztrálok 5–2-es hátrányból álltak fel, elsősorban Kayesnek és a három gólt szerző Jarrod Gilchristnek köszönhetően, s a harmadik negyedben már 8–5-re vezettek. Innen pedig már nem engedték ki az irányítást a kezükből az ausztrálok, akik továbbra is veretlenek a hatcsapatos mezőnyben.

A 4. forduló másik két mérkőzése nem hozott ilyen nagy csatát, Kazahsztán és Japán is magabiztos győzelmet aratott, s mivel az első napon a kazahok Kínát is legyőzték, már biztossá vált, hogy az ausztrál, amerikai, japán, kazah kvartett szerzi meg a továbbjutást jelentő első négy helyet.

Az interkontinentális selejtezőből négy csapat kvalifikálja magát a nyolcas döntőbe, amelynek már résztvevője Horvátország, Szerbia, Olaszország és a rendező jogán Oroszország. A magyar válogatott ezúttal nem indult a világligában.

Férfi világliga, interkontinentális selejtező, Gold Coast
4. forduló:
Kazahsztán–Új-Zéland 15–8, Japán–Kína 20–6, Ausztrália–Egyesült Államok 12–8

Az állás: 1. Ausztrália 11 (53–25), 2. Egyesült Államok 9 (55–36), 3. Japán 7 (57–35), 4. Kazahsztán 6 (35–39), 5. Kína 3 (27–52), 6. Új-Zéland 0 (24–60)
Vízilabda hírek
vl vilagliga interkontinentalis selejtezo