cover image
Egyéb

Címvédőt verő Eger, remekül védekező Szolnok

2017. április 27. 13:07

A Szolnok kapta a legkevesebb gólt a Bajnokok Ligája csoportkörében, amelyből elsőként jutott tovább, míg a csoportmásodik Eger a címvédő Dubrovnik legyőzésével zárta a csoportküzdelmeket.

Nagy győzelmet aratott a ZF-Eger szerdán, hiszen a címvédő Jug Dubrvonikot győzte le, amely együttest az egrieken kívül csak a Recco tudta megverni a csoportkörben, szóval a Szolnok pireuszi diadala után újabb igen értékes magyar BL-sikert könyvelhettünk el. No meg azt, hogy a veretlenül csoportelső Dózsa mellett az Eger másodikként jutott be a hatos döntőbe, s ha az első napon legyőzné a Bresciát, akkor a Szolnokkal elődöntőzne.

„Csak a legnagyobb csapatok képesek arra, hogy akkor is győzzenek, amikor a támadások nem mennek annyira jól. Abból a szempontból ott folytattuk, ahol a legutóbbi meccseinket abbahagytuk, nevezetesen, hogy jól védekezünk és erre épül az egész játékunk – mondta a remekül védő Braniszlav Mitrovics. – A második hely talán egy kicsivel könnyebb utat jelent a céljaink eléréséhez, de ha a legjobb akarsz lenni, mindenkit meg kell verni és mi szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

Persze ez a célja a Szolnoknak is (meg a többieknek), de az mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a csoportkörben az Eger legyőzte a címvédőt, és második lett, míg a Szolnok veretlenül nyerte meg az A-csoportot, ahol a BL-ezüstérmes Olympiakosz is szerepelt.

fotó: facebook/Szolnoki Vízilabda Sport Club

fotó: facebook/Szolnoki Vízilabda Sport Club

Ráadásul a csoportkörben a Szolnok kapta a legkevesebb gólt, 62-t, míg az Olympiakosz és a Recco 63-at. Emellett a támadójátékra sem panaszkodhatott Cseh Sándor együttese, mert a szolnokiaké a harmadik legtöbb lőtt gól, az A-csoportban egyedül ők jutottak 100 gól fölé.

A harmadik magyar csapat, az OSC sajnos búcsúzni kényszerült, a Brescia végül öt ponttal előzte a fővárosi együttest – a Spandau elleni pontvesztés került sokba, illetve ha az olaszok elleni két iksz helyett egyszer nyerni tud az OSC, akkor összejött volna a továbbjutás a becsülettel küzdő újbudai együttesnek.
 
A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – akár 500 forintért részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének! 

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Az A-csoport végeredménye:
1. Szolnok 28
2. Olympiakosz 22
3. Brecia 17
4. OSC 12
5. Spandau 7
6. Nice 0

A B-csoport végeredménye:
1. Recco 30 pont
2. Eger 18
3. Dubrovnik 17
4. Barceloneta 14
5. Partizan 4
6. Hannover 3

A Final Six párosítása
Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:
Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19:00
Eger–Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő
Pro Recco–Olympiakosz/Jug Dubrovnik, 19:00 
Szolnok–Eger/Brescia, 20:30

Május 27., szombat
a 3. helyért, 15:15
döntő, 16:45


Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja szolnok eger final six hatos do