cover image
Egyéb

BL-győztest vert és második az Eger!

2017. április 26. 21:34

Dabrowski Norbert együttese hatalmas küzdelemben, Braniszlav Mitrovics bravúrjainak, Erdélyi Balázs gólerős játékának, a csapat határozott, jó védekezésre alapuló játékának hála 6–5-re legyőzte a Jug Dubrovnikot, és megelőzte a csoportban. Ezt azt jelenti, hogy a Bresciával játszhat majd a Duna Arénában a négy közé jutásért.

Tekintettel arra, hogy az egri összecsapás előtt eldőlt, hogy a másik csoportban a Brescia lett a harmadik befutó, a találkozó tétje az volt, hogy ki játszik majd az olaszokkal, s ki a görög Olympiakosszal a budapesti Final Sixben. Valamivel a Brescia tűnhet könnyebb ellenfélnek, de egyrészt éppen most győzte le görög riválisát, másrészt – miként Dabrowski Norbert is megjegyezte – viszont ki tudja, melyik csapat milyen állapotban érkezik majd a Duna Arénába.

Szóval, az egriek sokkal inkább foglalkoztak a saját meccsükkel, mint a számolgatással – és a horvát ellenfél sem tett másként. Ahogy várható volt, hatalmas taktikai csata, szakemberek számára igazi csemege zajlott a vízben – kevés góllal. A védelmek nagyon a helyükön voltak, alig-alig volt tiszta helyzet, ha pedig volt, sokszor védett Marko Bijac, még többször pedig Braniszlav Mitrovics. A szerb kapus tartotta az Egert több ízben is partiban, speciel neki volt köszönhető, hogy 1–2-nál a második negyedben nem lett 1–3.

Persze rajta kívül is hoztak páran pluszt: Angyal Dániel lőtt bombagólt az első negyedben, kiegyenlítve Perrone találatát, majd Erdélyi Balázs lőtt okosan a horvát kapus feje fölé fórban, Bedő Krisztián pedig ötöst volt képes kibrusztolni, amit Erdélyi váltott gólra. Így 3–2-vel cseréltek térfelet a felek.

A mérkőzés stílusa ezt követően sem változott, óriási hirig ment a vízben. A kapusok továbbra is főszerepet játszottak, rajtuk aztán nem múlt semmi. Fatovic lőtt egy gólt fórból, de később a harmadik találatát jegyző Erdélyi kapásszélről nagy-nagy precizitással találta meg azt a kis helyet, ahol befért a labda a kapuba. Az utolsó negyedre maradt a döntés, ebben sem volt semmi meglepő. A Jug centereit ezt követően is meglehetősen hatékonyan gyűrték az egri bekkek (elsősorban Decker Ádám, Uros Csucskovics és Angyal ugye), és miután Milos Csuk lőtt egy remek gólt, 5–3-mal ment az utolsó három percre a hevesi együttes. Sőt Hárai Balázs (aki a meccs előtt vette át a 2016 Év játékosa címet Hesz Mátétól, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkárától) kibrusztolt egy fórt, a meccsért adogattak a hazaiak – Erdélyi lövését hatalmas bravúrral a lécre tolta Bijac. Kollégája, Mitrovics a túloldalt jól mozdult ki a kapujából, amire aztán elől Hárai tette fel a koronát remekbeszabott, szokásos csavarjával – révbe ért az Eger! A végén ugyan zárkózott zárkózott a Jug, 12 másodperccel a vége előtt feljött 6–5-re, de nem volt több dobása. A csoportmásodik helyet elcsípő együttes így a Brescia ellen küzd majd május 25-én a négy közé jutásért a Duna Arénában!

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Annyi volt csak a gondom, hogy az első két negyedben Bane volt a jobb a Jugnál, a következő kettőben pedig mi voltunk jobbak, mint a Jug. Megtámogattuk kapusunkat a fordulás után, nem kellett annyi bravúrt hoznia, mint addigm, azokat a lövéseket kapta, amelyeket kikényszerítettünk. Igazi csapatmunka volt!”
 
Vjekoslav Kobescak, a Dubrovnik vezetőedzője: „A védekezésünk rendben volt, azzal elégedett voltam, támadásban viszont többször is előfordult, hogy nem azt csináltuk, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Többször is döntetlenre állt a meccs, a végén azonban az Eger élt a lehetőségeivel, teljesen megérdemelt a magyar csapat győzelme. Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, gyengék voltak a támadások, és egyébként is rossz napot fogtunk ki egy remek csapattal szemben.”

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 10. (utolsó) forduló
ZF-Eger–Jug Dubrovnik (horvát) 6–5 (1–1, 2–1, 1–1, 2–2)
Gólszerzők:
Erdélyi 3, Angyal, Csuk, Hárai, ill. Benic 2, Perrone, Fatovic, Garcia

Partizan Beograd (szerb)–CNA Barceloneta (spanyol) 4–8 (0–1, 1–2, 2–3, 1–2)
Waspo Hannover (német)–Pro Recco (olasz) 7–10 (0–1, 0–1, 2–4, 5–4)

A végeredmény:

1. Recco 30 pont
2. Eger 18
3. Dubrovnik 17
4. Barceloneta 14
5. Partizan 4
6. Hannover 3

A Final Six párosítása
Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:

Olympiakosz–Jug Dubrovnik
Eger–Brescia

Május 26., péntek – elődöntő
Pro Recco–Olympiakosz/Jug Dubrovnik
Szolnok–Eger/Brescia

Május 27., szombat – a 3. helyért, döntő

A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – akár 500 forintért részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu