cover image
Egyéb

Veretlenül csoportelső a Szolnok, az OSC negyedik

2017. április 26. 19:45

Cseh Sándor csapata 10–8-ra nyert a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén, így 28 pontjával magabiztosan végzett az első helyen.

Volt némi reménye az OSC-nek arra, hogy harmadik, azaz továbbjutó legyen – ehhez nyernie kellett volna Szolnokon, és bízni abban, hogy az Olympiakosz a számára tét nélküli meccsen legyőzi idegenben a Bresciát.

Nos, egyik sem jött össze.

Jól kezdett a Szolnok, Andrija Prlainovics vette be Bisztritsányi Dávid kapuját, ám az OSC kettővel válaszolt: előbb Zalánki Gergő távolija akadt be, majd Salamon Ferenc járt túl a bajnoki elődöntő harmadik meccsén remekül védő, ezúttal is lehetőséget kapó, pályafutás első BL-meccsét játszó Kardos Gergely eszén. Érezhető volt, hogy a vendégek számára van igazán tétje a partinak – ugyanakkor Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője igyekezett felpörgetni játékosait. Fülöp Bence aztán bevágta a Kis Gábor által kibrusztolt fórt, ám átellenben a falból kiemelkedő Szlobodan Nikics helyzete a labdát a kapuba.

A második negyedben ellépett ugyan kettővel az OSC (Kovács Gábor célzott jól fórban), de többre nem volt képes, pedig akadtak lehetőségei – Kardos azonban egyre többször találkozott a labdával. Így hiába tűntek sokkal tompábbnak a hazai támadások (ebben szerepet játszhatott az is, hogy nem mindig az alapcsapat volt a vízben), nem nőtt a különbség, sőt Aaron Younger közelebb hozta csapatát.

A nagyszünetben 6–5-re vezetett a Brescia az Olympiakosz ellen, azaz nehéznek tűnt a helyzet. Főleg azok után, hogy a Szolnok a térfélcsere után Varga Dénes és Vámos Márton góljával visszavette a vezetést (5–4), arról nem beszélve, hogy Bertoli meg 7–5-re hizlalta a bresciai előnyt… Nikics egyenlítése írta tovább a forgatókönyvet, majd Drasko Bruguljan találatával újra Tóth László együttese vezetett, amelynek ismét lett volna lehetősége növelnie előnyét, ám Kardos hátrányban is védett.

A záró menetet egy lefordulás gól (Varga Dénes) nyitotta – erre Zalánki válaszolt, majd Bisztritsányi tett többször is arról, hogy maradjon a fővárosi előny. Igen ám, de közben „odaát” Nora gólja révén újra kettővel vezetett a Brescia (8–6), azaz távolinak tűnt a továbbjutás. Prlainovics ráadásul kiegyenlítette a szolnoki hátrányt emberelőnyből – Salamon kezéről pattant a kapuba a labda. Kardos több ízben védett nagyot, sőt aztán remekül indította Varga Dénest, aki nem hibázott – 1:36-tal a vége előtt 8–7-re vezetett a Szolnok. Mezei Tamás kiharcolt, majd kíméletlenül bevágott egy emberelőnyt, pontot tett ezzel a csata végére. Még egy Brguljan-Younger gólváltást jegyezhettünk fel a legvégén, 10–8-ra nyert Cseh Sándor együttese.

A Szolnok veretlenül nyerte a csoportját, az OSC pedig negyedik lett, a görög bajnokot végül 13–10-re legyőző Brescia öt ponttal előzte meg.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Furcsa mérkőzés volt… Annyi minden előzte meg, akkor körítése volt ennek, annyi mindenre kellett figyelni. Az utolsó negyedben taktikát is váltottunk, és ugyan soha nem szeretem azt mondani, hogy emiatt nyertünk, de megmozdított valamit, a végén ez jól jött ki, öt gólt is lőttünk."

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Talán a négy Szolnok elleni mérkőzés közül most játszottunk a legrosszabbul. Az elején jól kezdtünk, de utána elkezdtük siettetni a játékot, ebbe sok technikai hiba csúszott, a Szolnok gólokat talált, s kialakult a végeredmény. El kell felejteni ezt a meccset, van két napunk, hogy rendezzük a sorokat, és a bajnoki bronzmérkőzést megnyerjük."
 
A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – akár 500 forintért részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 10. (utolsó) forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda 10–8 (2–3, 1–1, 2–2, 5–2)
Gólszerzők:
Varga Dénes 3, Prlainovics 2, Younger 2, Mezei, Fülöp, Vámos, ill. Brguljan 2, Nikics 2, Zalánki 2, Salamon, Kovács G.

AN Brescia (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 13–10 (2–2, 4–3, 1–1, 6–4)

Spandau 04 Berlin (német)–Olympic Nice (francia) 11–6 (2–1, 4–2, 4–1, 1–2)

A végeredmény:
1. Szolnok 28
2. Olympiakosz 22
3. Brecia 17
4. OSC 12
5. Spandau 7
6. Nice 0

A Final Six párosítása
Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:

Olympiakosz–Jug Dubrovnik
Eger–Brescia

Május 26., péntek – elődöntő
Pro Recco–Olympiakosz/Jug Dubrovnik
Szolnok–Eger/Brescia

Május 27., szombat – a 3. helyért, döntő
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
osc
jegyek
jegyed.hu