cover image
Egyéb

A döntő mindenkié

2017. április 26. 12:25

Négy aranyat szerzett ebben a szezonban az UVSE, amely két nehéz és egy parádés meccsen győzte le a BVSC-t a bajnoki fináléban.

8–5, 8–5, 12–6. Így nyerte meg az UVSE a BVSC elleni bajnoki finálét, amely azt is jelentette, hogy a lila-sárgák másodszor védték meg címüket a női ob I-ben.
 
A finálé harmadik meccsén parádés gólt szerző Keszthelyi Rita a nagy különbség kapcsán elmondta, ezen a találkozón nekik minden összejött, a BVSC-nek viszont szerencséje sem volt. Illetve látszott a különbség, hogy amíg az UVSE magja válogatottakból áll, addig az ellenfélnél egy-két rutinos pólós mellett fiatalok vannak, s ez is sokat számított. 

„Gratulálok a csapatunkban lévő fiataloknak, bátran vállalkoztak, örülök, hogy mindenki lehetőséghez jutott, hiszen ez a döntő mindenkié” – hangsúlyozta Keszthelyi Rita, aki a nevelőklubjával lett újra bajnok, ezért is kedves számára mindig az UVSE-vel elért siker.
 
„Nagyon kemény volt a döntő, az első két meccs szorosan alakult, a harmadik a jó támadójátéknak és védekezésnek köszönhetően parádé volt, főleg az első két negyed, amiért elismerés illeti az egész csapatot” – mondta a harmadik meccsen duplázó Szücs Gabriella

Tóth Ildikó a döntő második és harmadik felvonását is védőmaszkban kezdte a LEN-kupa négyes döntőjében törött el az orra. A center azonban nem sokáig bírta a maszkban, a harmadik találkozón például már az első negyedben levette és anélkül ment vissza a vízbe.

watch?v=DoFgWF51428„Jól van az orrom, de most jobban zavart a maszk, azt éreztem, jobb nélküle, többet látok, ezért vettem le és köszönöm a BVSC-nek, hogy tisztán játszott, odafigyelt mindenki rám – mondta a center, majd a csapat egyenpólóján lévő eredménysorról (Magyar Kupa, Szuperkupa, LEN-kupa, bajnoki cím) is szót ejtett. – Fantasztikus érzés újra bajnoknak lenni, pláne ahogy olvasom ezeket az eredményeket. Lehetne még fényesebb, de ezzel is maximálisan elégedettek lehetünk, nagyon sok munka van ebben is.”

Vízilabda hírek
uvse bajnok aranyerem keszthelyi szucs toth