cover image
Egyéb

Csemege a Bitskeyben: jön a címvédő!

2017. április 26. 9:01

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője amondó, felesleges számolgatni, azt lesni, kivel lenne jobb játszani majd a Final Sixben – a lényeg, hogy a horvát Jug Dubrovnik elleni mérkőzés (20:30, tv: M4 Sport) igazi sportélmény legyen mindenkinek.

Játékosainak kérdésére („Mit játszunk, mester?”) uszodai Vasas-szlenggel válaszolt: „Azt játsszuk, hogy mi nyerünk!”

Ebből a rövid, természetesen leegyszerűsített felkészülési diskurzusból is leszűrhető, hogy egyrészt kiváló a hangulat az egri öltözőben, ami nem csoda, hiszen megnyerte a bajnoki középszakaszt, pályaelőnnyel kezdheti majd hétfőn a Szolnok elleni bajnoki döntőt, másrészt ott van a Bajnokok Ligája Final Sixben, és voltaképpen nagyobb tét nélkül fogadhatja a csoportkör utolsó fordulójában a Jug Dubrovnikot. Legalábbis erre utalnak Dabrowski Norbert vezetőedző szavai: „Megy az okoskodás, hogy a Final Sixben melyik csapat volna a jobb, amire viszont azt mondom: nem lehet tudni. Mindig ott, abban a két-három napban dől el, hogy éppen kinek hogy jön ki a lépés. Persze, megvan az erősorrend papíron, de a végén hányszor borul már a papírforma? Elég csak azt venni, hogy a Barceloneta két éve csak a szabadkártyájának köszönhette a részvételt, aztán kis híján döntőt játszott. Szóval, lehet számolgatni, hogy ki volna jobb majd, a Brescia, az OSC, az Olympiakosz vagy a Szolnok, az elődöntőben feltétlen el kell-e kerülni a Reccót – zárójelben megjegyzem, ha az olasz csapat bukik, akkor általában könnyebb az elődöntőben megverni… –, szóval lehet esélyt latolgatni, csak nem érdemes. Egy meccsen bárkit le tudunk győzni!”

Mindez értelemszerűen vonatkozik az esti partira is, amelynek megnyerésével a második helyre lépne fel a csapat. A szakvezető amondó, élvezni kell a játékot, semmi esetre sem kell görcsölni: „Ha olyan hangulat lesz, mint volt legutóbb a Fradi ellen, akkor biztos, hogy hatalmas sportélmény kerekedhet ki, hiszen mégiscsak a címvédő érkezik a Bitskey-uszodába. A Jug most is az egyik esélyese a BL-nek, hatalmas tiszteletet vívott ki magának az elmúlt évtizedekben, hazai közönség előtt igazi presztízsmeccset vívunk majd vele. És még egyszer hangsúlyozom, nem számolgatunk, nem nézzük a másik csoportot, felesleges. A lényeg, hogy továbbjutottunk, ami nagy teljesítmény, mert nagyon erős csoportban az egész szezonban harcolni kellett ezért. És kicsin múlt: amíg a Barceloneta elcsúszott Hannoverben, addig mi ott kritikus meccsen nyerni tudtunk. Voltaképpen ez jelentette a különbséget. Személy szerint hiányolom a spanyol együttest a Final Sixből, meggyőződésem, hogy benne van a legjobb hatban – ebből is látszik, nem volt egyszerű dolgunk. De most jön a szezon hajrája, egyben vagyunk, járjuk a saját utunkat, és bizakodhatunk. Azt hiszem, van miért.”

No, igen, a hevesiek nagyon összeálltak, a sok szezon közbeni gond után komplett a csapatuk – azaz valóban igazi csemegének ígérkezik a BL-győztes fogadása.

A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – akár 500 forintért részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 10. (utolsó) forduló
Partizan Beograd (szerb)–CNA Barceloneta (spanyol), 18:30
Waspo Hannover (német)–Pro Recco (olasz), 19:00
ZF-Eger–Jug Dubrovnik (horvát), 20:30 – tv: M4 Sport

Az állás:
1. Recco 27pont
2. Dubrovnik 17
3. Eger 15
4. Barceloneta 11
5. Partizan 4
6. Hannover 3



Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu