cover image
Egyéb

Köszönet mindenkinek, fantasztikus volt!

2017. április 25. 21:15

Meggyőző fölénnyel lett magyar bajnok az UVSE, amely harmadszor is legyőzte a BVSC-t a fináléban, így Áts Bertalannal aranyéremmel búcsúzik a csapattól.

Már legalább fél perce bajnok volt az UVSE, amikor Áts Bertalan még szárazon állt a parton. Ekkorra viszont körbefogták a lányok, és a tétova tiltakozás ellenére a vízbe hajították a szakvezetőt, ami azért dukál egy bajnoki cím megünnepléséhez.

„A hétfői edzésen a lányok nagyon lazák voltak, én nem annyira, de ezek szerint ezért voltak lazák: így kell megnyerni egy bajnoki döntőt – mondta Áts Bertalan, aki sorozatban három bajnoki címet nyert az UVSE-vel, és a szezon végeztével átadja a stafétát eddigi segítőjének, Benczur Mártonnak. – Most játszottak a leginkább felszabadultan, ha viccelni akarnék azt mondanám, remélem, nem azért voltak felszabadultak, mert elmegyek. Fantasztikus volt a védekezés, minden lövésnél ott voltak a blokkok, a kapus, rengeteg helyzetet alakítottunk ki és lőttünk be. Sorolhatnám, hogy ki játszott jobban és még jobban, de ez a siker csapatmunka volt. Megnyertük a Magyar Kupát, a Szuperkupát, a LEN-kupát és a bajnokságot is, bár a hétvégénk szabad, akkor lesz az Euroliga négyes döntője, jó lett volna ott is győzni, ami nagy álmunk volt, de nem vagyok szomorú így sem, öröm volt három évet együtt dolgozni egy ilyen csapattal. Köszönöm a játékosaimnak a munkát, a hozzáállást, a motivációt, a jókedvet, a nevetést, az együtt átélt győzelmeket, sőt még a keserű pillanatokat is. Illetve köszönöm a segítséget Lovas Péternek, Mecseki Attilának, Hertzka Andrásnak, Benedek Tibornak, Benczur Mártonnak, Ágó Renátának, Budai Zoltánnak, valamint Kiss Józsi bácsinak és Dancsa Katának, akik létrehozták a női vízilabdát az UVSE-ben.”

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Noha egy döntőben általában a vesztes csapat tagjai könnyes szemmel veszik át az érmeket, a BVSC-nél nem ez volt a jellemző, az együttesnek már az is siker volt, hogy a kupában és a bajnokságban is legyőzte az elődöntőben az esélyesebbnek tartott Dunaújvárost, s így két döntővel zárta a szezont.

„Úgy játszottunk, hogy egy életünk, egy halálunk, ezt egy negyedig bírtuk, aztán kipukkadtunk – mondta Petrovics Mátyás edző. – De nem mehettünk be úgy a vízbe, hogy majd lesz valahogy, be kellett dobni a követ. A döntő három meccsén és a kupadöntőben is nyertünk egy-egy negyedet az UVSE ellen, ami nagyon nagy dolog, jó szezonunk volt és gratulálok az UVSE-nek is, hiszen a legjobb magyar csapatról beszélünk. Óriási érték ez a döntő, sokan nem fogadtak volna ránk, az évad során mindig akkor játszottunk a legjobban, amikor erre a legnagyobb szükség volt. Ez a meccs után se megy úgy játékosok haza, hogy nem tett volna meg mindent a sikerért."
 
watch?v=DoFgWF51428 Női ob I., döntő, 3. mérkőzés
UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo 12–6 (3–2, 5–1, 3–1, 1–2)

Tüske uszoda, vezette: Mucskai P., Kovács Cs.,

UVSE: Gangl – Czigány, Kisteleki H. 1, Szücs G. 2, Keszthelyi 3, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: van der Sloot 2, Kövesdi 1, Kuna, Takács V., Hertzka 1, Kiss E., Maczkó (kapaus). Vezetőedző: Áts Bertalan

BVSC: Bolonyai – Farkas K., Kisteleki D., Takács O. 1, Leimeter 3, Máté, Gyöngyössy. Csere: Utassy, Koncz 1, Kele, Varga V. 1, Pócsi, Besszer, Doroszlai (kapus). Vezetőedző: Petrovics Mátyás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 az UVSE javára

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

OB I, NŐK, 2016–2017
Bajnok: UVSE (Bicskei Réka, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Gangl Edina, Gyárfás Dorottya, Hertzka Orsolya, Hidas Dóra, Keszthelyi Rita, Kiss Eszter Lara, Kisteleki Hanna, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Maczkó Lilla, Mucsy Anna Mandula, Pap Mónika, Pápai Barbara Klaudia, Szücs Gabriella, Sabrina Van der Sloot, Takács Vivien, Tóth Ildikó. Edző: Áts Bertalan),
2. BVSC, 3. Dunaújváros, 4. Szeged, …7. Honvéd, 8. Tatabánya, 9. UVSE II, 10. BVSC II
Az 5. helyért még tart a Szentes–Eger párharc
Vízilabda hírek
uvse bvsc donto edzo ats petrovics