cover image
Egyéb

Bajnokavatás vagy BVSC-bravúr?

2017. április 25. 8:20

A női finálé harmadik összecsapása következik (Tüske uszoda, 19 óra, tv: M4 Sport) – a címvédő UVSE 2–0-ra vezet, azaz újabb győzelme esetén újra a trónra ül. A nagyot küzdő BVSC természetesen azon lesz, hogy megakadályozza mindezt.

Kétszer nyert 8–5-re eddigi az UVSE, mégis teljesen más meccset vívtak a felek. Amíg a Tüske uszodában végig egyenrangú ellenfele volt a BVSC a bajnoknak, addig a Szőnyi úton „csak” a mérkőzés második felében nyújtották azt a zuglóiak, amire képesek – más kérdés, bizony így is meg-megszorongatták ellenfelüket.

„Az UVSE nyilván ünnepelni készül, nekünk az a célunk, hogy erre ne kerüljön sor. Ehhez azonban a második félidőben látott BVSC-nek kell vízbe ugrania” – fogalmazott a csata után Petrovics Mátyás vezetőedző, aki a szezon végére a sok megpróbáltatás után igencsak összerakta csapatát. Látszott ez már a Dunaújváros elleni elődöntőben, és látszik a fináléban is.

„A harmadik, döntő mérkőzést fogjuk játszani. Minden célunk az, hogy ne ez legyen az utolsó. Az előző két meccsből volt mit visszanézni és tudunk fejlődni, újítani, meglepetést okozni. Próbálunk felszabadultan játszani, kőkeményen odaállni” – fogalmazott a klub Facebook-oldalán Máté Zsuzsanna, utalva arra, hogy szó sem lehet feltett kézről.

Tudják ezt a másik oldalon is, tisztában vannak azzal, hogy a harmadik „ütést” sem lesz feltétlen egyszerű bevinni, mindazonáltal önbizalommal felvértezve várják a reményeik szerint utolsó ütközetett. Miképpen Szücs Gabriella formálta a szavakat az UVSE-oldalán: „Igazából nagy, világ megváltó dolgokat már nem csinálunk, inkább csupán apró finomításokat. Nagyjából már mindent tud egymásról a két csapat, azon fog múlni a mérkőzés végkimenetele, hogy ki lesz jobb formában, ki tudja érvényesíteni a helyzeteket, ki tud jobban védekezni, stb. Ha a védekezés úgy működik, mint az előző meccseken és a helyzetkihasználásunkon javítani tudunk, akkor nehéz lesz legyűrni minket! De ami biztos, a harmadik mérkőzés sem lesz sétagalopp!”

Női bajnokság, 2016/2017, döntő, 3. mérkőzés
UVSE–BVSC-Zugló-Diapóló, Tüske uszoda, 19:00 – tv : M4 Sport
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE javára


Vízilabda hírek
női bajnokság
döntő
BVSC
uvse