cover image
Egyéb

Bronzérmes a Dunaújváros, hetedik a Honvéd, előnyben a Szentes

2017. április 22. 18:28

A Dunaújváros szerezte meg a bronzérmet a női bajnokságban, mivel a 3. helyért rendezett párharcban másodszor is legyőzte a Szegedet.

A LEN-kupa-bronzérmes Dunaújváros a hazai 15–8-as győzelem után Szegeden is egyértelműen jelezte, nem akar izgalmakat és magabiztos sikerrel szeretné megszerezni a harmadik helyet. A vendégek Lengyel Dominika góljára hárommal válaszoltak, majd 3–2 után 5–2-re léptek el, Somhegyi Noémi találata után pedig már 8–3-ra vezettek a nagyszünetben.

Az ötgólos különbséghez még hármat tett hozzá a harmadik negyedben Mihók Attila együttese, amelyben Gurisatti Gréta négyszer volt eredményes, míg Szilágyi Dorottya triplázott. A záró játékrész aztán döntetlent hozott, a Dunaújváros 13–5-re nyert, így a bajnokság harmadik helyén végzett.

A Dunaújváros és a Szeged mögött a Szentes és az Eger még csak az első meccset vívta az ötödik helyért, amely párharcban nagy csatában a házigazda szentesiek kerültek előnybe. A második negyed elején már 6–1-re vezetett a Szentes, az Eger azonban szintén kivágott egy 6–1-es szériát, 7–7 után viszont végig a hazai csapat vezetett, az utolsó két és fél percben pedig őrizte egygólos előnyét. A párharc második mérkőzésére egy hét múlva Egerben kerül sor.

A hetedik helyért vívott küzdelem viszont a bronzcsatához hasonlóan eldőlt, noha sokáig úgy állt a helyzet, hogy harmadik meccsre kerül sor. Az első felvonást megnyerő Honvéd egyetlen pillanatra sem vezetett Tatabányán, viszont hiába volt kétszer is háromgólos hátrányban, az utolsó percben Muzsnay Fanni révén kiegyenlített. Jöhetett a szétlövés, ebben pedig a vendégek bizonyultak jobbnak, így a Honvéd lett a hetedik, míg a Tatabánya a nyolcadik.


Női ob I, rájátszás
A 3. helyért, 2. mérkőzés
Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics 5–13 (2–4, 1–4, 0–3, 2–2)
Gólszerzők:
Lengyel Dominika 3, Árkosy, Gémes, ill. Gurisatti 4, Szilágyi D. 3, Menczinger K. 2, Somhegyi 2, Horváth B., Vályi V.
(Teljes jegyőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Dunaújváros javára

Az 5. helyért, 1. mérkőzés
Hungerit-Szentes–ZF-Eger-EKE 12–11 (5–1, 2–4, 3–3, 2–3)
Gólszerzők:
Farkas T. 4, Hevesi 2, Kövér-Kis 2, Mihály 2, Rybanska 2, ill. Miklós R. 3. Ráski 3, Pap Médea 2, Szilágyi Sz. Parkes, Szűcsné Fekete K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó páharc állása: 1–0 a Szentes javára

A 7. helyért, 2. mérkőzés
TVSE–RacioNet-Honvéd 7–7 (3–1, 2–2, 1–2, 1–2) – ötméteresekkel 2–3
Gólszerzők:
Gerendás M. 2, Tátrai 2, Szellák, Ritz, Jenei, ill. Muzsnay 4, Illés H., Ármai, O-Nagy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó páharc végeredménye: 2–0 a Honvéd javára
Vízilabda hírek
nők noi ob I rajatszas szeged dunaujvaros bronz sz