cover image
Egyéb

Ezt is behúzta az UVSE, így egy lépésre az aranytól

2017. április 21. 21:14

Áts Bertalan csapata a LEN-kupa megnyerése után a női döntő második felvonását az elsőhöz hasonlóan 8–5-re nyerte meg a nagyot küzdő BVSC ellen, így kedden a címvédésért ugorhat medencébe.

A zuglói felszabadultságról annyit, hogy Petrovics Mátyás az első negyed után igencsak hevesen magyarázott játékosainak… No, igen, a meccs képe alapján nem feltétlen kellett volna csapatának kétgólos hátrányba kerülnie, de elég volt néhány hiba, amelyet kíméletlenül használt ki az UVSE. Tegyük hozzá, Csabai Dóra helyzetfelismerése és befejezése is remekmű volt, a Padova elleni győztes LEN-kupa fináléban orrtörést szenvedő, a játékot maszkban vállaló Tóth Ildikó kiharcolt ötméterese (amelyet Keszthelyi Rita váltott gólra) szintén válogatott produkciónak minősíthetjük. Az addig két kapufát jegyző BVSC Farkas Kata emberelőnyös góljával zárkózott, ám a centerben váratlanul maszk nélkül feltűnő Tóth Ildikó (akinek orrát a szünetben kezelték, s visszakerült rá a maszk is) szerzett egy újabb fórt, amely után Czigány Dóra zúdított a labdát a kapuba.

Érdekesség, a második negyedben egy ideig összeszedettebbnek tűntek a hazaiak, ám a gólokat a vendégel lőtték… Catherina van der Sloot speciel kettőt is – a dupla között Leimeter Dóra fejezett be egy kiállítás után pontosan egy kettő az egyes helyzetet. Ami nagyon szembetűnő volt, az a BVSC-pólósok elméretezett átadásai, még emberelőnyben is túlmentek a labdák, előfordult, hogy a medencéből is… Ha pedig eltalálták a kaput, ott volt a magabiztos Gangl Edina. S miután Tóth Ildikó nem ismert elveszett labdát, három emberrel a nyakán lőtt rá jellemző klasszisgólt – így a nagyszünetre számára megnyugtató 6–2-es előnyt harcolt ki a címvédő.

Fordulás után Bolonyai Flóra védései és hangos vezényszavai igyekeztek tartani a lelket az amúgy is más szellemben pólózó, magára találó BVSC-ben, s Takács Vivien ugyan „szállított” két kiállítást, de Szücs Gabriella és Kisteleki Hanna is csak a lécet találta telibe. Gyöngyössy Anikó aztán kibrusztolt egy ötméterest Csabairól, amelyet Leimeter értékesített, így halvány reménye még maradt csapatának. Amikor aztán kisvártatva Farkas Kata akciógólja írta tovább a forgatókönyvet, a hazai szurkolótábor is még hangosabb lett, bizony, rég volt közte csak kettő. (4–6)

Keszthelyi persze gyorsan gondokosodott arról, hogy újra három legyen (az időkérés után a fór végén lőtt pontosan), ugyanakkor a felpörgött BVSC nem hagyta magát, Gyöngyössy újabb ötöst szerzett, Leimeter pedig újra kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult. Újra 3–1-es negyed, csak éppen ezúttal a BVSC javára.

A negyedik negyedben az UVSE-tábora ünnepelte csapatát, amely rutinosan pólózva haladt célja felé. Leimeter nagyot blokkolt, Bolonyai bravúrral védte Tóth Ildikó klasszikus centerezését és Keszthelyi közelijét is, újabb hátrány védekezett ki a vasutas, ám támadásban nem bírt ellenfele kemény falával, vagy éppen Gangl Edinával. A vége előtt 3:15-tel van der Sloot harmadik találata aztán afféle kegyelemdöfésnek tűnt – bár a BVSC kapcsán ugye csínján kell bánni az ilyen kijelentésekkel, hiszen emlékezhetünk a Dunaújváros elleni bravúrra, amikor is az utolsó percben kétgólos hátrányból mentette döntetlenre az elődöntőt. Ezúttal nem volt esély, Csabai hátrányban újra remek védőmunkával blokkolta Máté Zsuzsanna lövését. Érdemleges nem történt a végén, így ezúttal is 8–5-re nyert az UVSE, amely egy győzelemre került a címvédéstől. Kedden a Tüske uszodában meglesz a lehetősége megszereznie mindezt.

MVLSZ_UVSE_BVSC_20170421_Madar_David_003jo.jpg Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: – Más meccs volt, mint az első, méghozzá azért, mert az első két negyedben nem azt csináltuk, ami mi vagyunk. Ahogy számoltam és gondoltam, picit ez a meccs több ítéletet fog hozni, ez be is jött – más stílusú játékvezetők fújtak, ami felgyorsította a játékot, kaotikusabbá tette, amit sajnos rosszul reagáltunk le. Elkezdtünk kapkodni, ellövöldöztük a labdát, mást védekeztünk, mint ami meg volt beszélve, ad-hoc játszottunk. Ezek nem mi vagyunk. Az UVSE a helyzetre jobban reagált, mert jobb csapat, jobb játékosai vannak, hamarabb észlelnek. Hogy mi változott fordulás után? Bement a vízbe az a BVSC, ami mi vagyunk. Azt játszottuk, úgy csináltunk mindent, ahogy megbeszéltük. Jól védekeztük, jól támadtunk. Persze az UVSE attól UVSE, hogy nem engedett vissza minket, ettől függetlenül úgy érzem, volt egy-két pillanata a meccsnek, amikor lehetett volna szorosabb, például két büntetőnk elmaradt fontos szituációkban. Nyilván nem ezen múlt, de lehetett volna akár más végkifejletet. Gratulálok az UVSE-nek, jobb volt, de mi az a BVSC vagyunk, amely a meccs második félidejében játszott.

MVLSZ_UVSE_BVSC_20170421_Madar_David_004jo.jpgÁts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: – Jó védekezés, hihetetlen blokkok, kiugró csapatják hátul, ez az öt kapott gól eredménye. A támadójátékunk sokat javult, csak a helyzetkihasználásunkon kell javítanunk. A következő mérkőzés sem lesz könnyű, a BVSC nagyon jó csapat, ezt bebizonyította a harmadik negyedben, visszajött a mérkőzésbe, nagy csata volt.

Női ob I., döntő, 2. mérkőzés
BVSC-Zugló-Diapolo–UVSE 5–8 (1–3 , 1–3, 3–1, 0–1)
Laky-uszoda, vezette:
Rubos K., Marjay Zs.

BVSC: Bolonyai – Farkas K. 2, Kisteleki D., Takács O., Leimeter 3, Máté, Gyöngyössy. Csere: Utassy, Koncz, Kele, Varga V., Pócsi, Besszer. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

UVSE: Gangl – Czigány 1, Kisteleki H., Szücs G., Keszthelyi 2, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: van der Sloot 3, Kövesdi, Kuna, Takács V., Hertzka, Kiss E. Vezetőedző: Áts Bertalan

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE javára

A döntő további programja
3. mérkőzés: 2017. április 25., 19:00, Tüske uszoda

(esetleges 4. mérkőzés: 2017. május 3., 18.15, Laky-uszoda)
(az esetleges 5. mérkőzés pontos időpontja még nem ismert)

Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport!
Vízilabda hírek
női bajnokság
döntő
BVSC
uvse