cover image
Egyéb

Szolnok–OSC: jöhet a hatodik összecsapás!

2017. április 21. 14:26

Ötször találkozott eddig a Szolnok és az OSC a 2016–2017-es szezonban, szombaton pedig következhet a hatodik csata, amelynek tétje a bajnoki döntő.

Nem mondhatjuk, hogy nem ismeri egymást a két gárda, ugyanis a mostani és az ezt megelőző két szezonban rendszeresen összecsaptak, a 2014–2015-ös idényben például az OSC-nek mindhárom fronton (bajnokság, kupa, BL) a Szolnok jelentette a végállomást. A most futó idényben eddig ötször találkoztak a felek, s ezeket elevenítjük most fel. (Nem mellesleg jövő szerdán a BL-ben is találkozik a két gárda.)

Szolnok–OSC 11–14
Alapszakasz, 2016. október 5.
Meglepetést hozott az alapszakasz második köre, hiszen Szolnokon még a Recco és a Dubrovnik sem tudott nyerni az elmúlt években. (Csak az Eger az előző szezon döntőjében.) Aztán jött az OSC, elhúzott 4–1, 7–3-ra és végig kézben tartva a meccset a 3-3 gólt szerző Bátori Bence és Salamon Ferenc vezérletével győzött.

OSC–Szolnok 7–11
Alapszakasz, 2016. november 23.
Bátori aztán a fővárosi alapszakasz-mérkőzésen is triplázott, csahkogy az OSC ezúttal feleannyi gólt szerzett, mint Szolnokon, a Dózsa (amelyben Vámos Márton lőtt hármat) pedig tartotta a 11-t, s 6–6 után az utolsó másfél negyedben kétséget sem hagyott a végeredmény felől.

OSC–Szolnok 8–9
Bajnokok Ligája, 2016. november 30.
Egy héttel később már jött a BL-csoportkör nyitánya és az újabb OSC–Szolnok csata. A házigazda ezúttal is vezetett, a Szolnok meg fordított, majd két góllal is elhúzott, az újbudaiak azonban nem törtek meg, hét másodperccel a vége előtt a második gólját szerző Bátori Bence egyenlített! Itt azonban még nem ért véget a találkozó, a középkezdés után az addigra már háromnál járó Vámos Márton szabaddobást harcolt ki, a dudaszó pillanatában pedig a győztes gólt is megszerezte!

Szolnok–OSC 13–10
Elődöntő, 2017. április 15.
Hegedüs Gábor, Szlobodan Nikics és Drasko Brguljan nélkül játszott az OSC, míg a Szolnokból Fülöp Bence hiányzott, s a pontatlanabb védekezés miatt Cseh Sándor kevesebbet tudta forgatni csapatát, s gyakorlatilag szintén négy cserével játszotta le a meccset. Az OSC felszabadultan, koncentráltan vízilabdázott, az első negyedben 3–1-re vezetett, sőt még a harmadik negyed elején is 7–6 volt a vendégeknek. 8–8–nál még egálra álltak a felek, aztán gyakorlatilag elfogyott az OSC, a Dózsa pedig háromgólos győzelmet aratott.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

OSC–Szolnok 7–6
Elődöntő, 2017. április 19.
Ez volt az OSC utolsó esélye, hiszen a szolnoki győzelem a párharc végét jelentette volna. A címvédő védekezésben remekelt, a támadásai viszont nem voltak tökéletesek, míg az OSC szívósan küzdött 1–2-ről 4–2-re fordított, és akkor sem fogyott el az erő, amikor két perccel a vége előtt egyenlített a Szolnok. Az utolsó szó ugyanis a fővárosi együttesé volt, amely 21 másodperccel lefújás előtt megszerezte a győztes gólt – talán mondanunk sem kell, Bátori Bence révén.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Szombat

Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda, 18:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc állása: 6–6
Vízilabda hírek
szolnok osc elodonto batori vamos