cover image
Egyéb

Szombaton 18 órától jön a ki-ki meccs a Tiszaligetben

2017. április 20. 14:29

Az E.ON férfibajnokságban az Eger az ellenfelét várja a döntőre. Két nap múlva este kiderül, hogy a Szolnok vagy az OSC lesz ez, hiszen a 6–6-ra álló felek végső ütközete következik.

„Fontos volt, hogy a holtponton túl tudtunk lendülni” – emelte ki csapata szempontjából talán a legfontosabbat Tóth László. Vezetésével az OSC a jelek szerint magára talált, újra úgy játszik, mint amikor Vincze Balázzsal legyőzte a Szolnokot – mert ne feledjük, ahhoz, hogy 6–6 legyen a felek között az elődöntő állása, kellett az alapszakaszban megszerzett idegenbeli győzelem is.

Szerdán az életben maradásért ugrott vízbe a fővárosi együttes, miképpen a 7–6-ra megnyert meccsen két gólt jegyző Salamon Ferenc fogalmazott: „Muszáj volt megragadnunk az utolsó szalmaszálat. A végén volt egy kis izgulnivalónk, de stabilak voltunk végig, főleg védekezésben, amire lehet építeni. Most már végképp felszabadultan játszhatunk, a mindnet eldöntő mérkőzésen inkább a Szolnokon lesz a teher.”

A bajnokcsapatnál ilyennek persze nem foglalkoznak, igyekezek túllendülni a találkozón (amelyet Cseh Sándor vezetőedző szerint megérdemelten nyert meg az OSC), próbálnak újra úgy játszani, ahogy nem is oly rég, mondjuk a Bajnokok Ligájában.

„A kapuból úgy tűnt, hogy a támadásaink vérszegények voltak, próbálkoztunk, küszködtünk, de az utóbbi időben tompábbak a lövéseink” – utalt a megoldandó problémára Nagy Viktor, aki jól védett szerdán, ám ez is kevésnek bizonyult. Egy biztos, ezúttal a szolnokiak számára is az eredmény lesz a legfontosabb a sorsdöntő csatában. Amelynek már az időpontja is ismert: szombaton 18 órától feszülnek egymásnak a Tiszaligetben.

Emlékeztető
E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–6 (2–1, 1–1, 3–2, 1–2)
Gólszerzők:
Salamon 2, Nikics, Kovács G., Zalánki, Seman, Bátori, ill. Prlainovics 3, Varga Dénes 2, Kis G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–6
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
elődöntő
szolnok
osc