cover image
Egyéb

Szolnok–OSC: az egyik befejezné, a másik még folytatná

2017. április 19. 7:06

Egyszerű a képlet a Szolnok és az OSC küzdelmében. Ha a címvédő győz, véget ér a párharc, amennyiben viszont a fővárosi együttes, akkor folytatódik a csata.

Előny a Szolnoknál. Miután 3–3-ról indult a Szolnok–OSC elődöntő, mindenképpen kétszer kell nyernie annak a csapatnak, amelyik szeretne a fináléba kerülni, ahová az Eger már bejutott. Nos, az első lépést a címvédő Dózsa tette meg, amely korántsem tökéletes játékkal, de végül felülkerekedett riválisán, így az újabb győzelem már döntőt érne Cseh Sándor együttesének.

„Magunkba kell nézni és a következő hetekben azon dolgozni, hogy a játékunk nívója fentebb emelkedjen" – mondta 13–10-re megnyert meccs utáni sajtótájékoztatón Cseh Sándor, aki leginkább a győzelemnek örült, de játékosaihoz hasonlóan kiemelte, nem játszott igazán jól a Dózsa, ennél sokkal jobb teljesítményre is képes.

Igaz, az OSC éppen ezt, a Szolnok sziporkázását szeretné megakadályozni, ráadásul visszatér az eltiltott Szlobodan Nikics, Drasko Brguljan páros, így létszámban és minőségben is erősödik az újbudai együttes, továbbá Hegedüs Gábor is felépült sérüléséből, így mindenkire számíthat Tóth László edző.

„A következő meccsen már játszhat a két eltiltott emberünk, velük még jobbak leszünk” – mondta Nemet Toni, az OSC centere, aki Szolnokon is igyekezett pótolni Nikicset.

Biztosak lehetünk benne, hogy az OSC mindent meg fog tenni, hiszen ez az utolsó lehetősége a fináléba jutásra, míg a Szolnok értelemszerűen szeretné minél hamarabb lezárni a párharcot, szóval nagy csatára van kilátás szerda este.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc állása: 6–3 a Szolnok javára
Vízilabda hírek
osc szolnok rajatszas elodonto