cover image
Egyéb

6–3-as előnyben a Miskolc

2017. április 15. 21:13

Sike József együttese 5–5 után lépett el a Vasastól, s előnyét megtartva végül 12–8-ra nyert.

Miskolcon 5–5-ig rendkívül kiélezett, hatalmas csatát vívtak a felek, hol az egyik csapat, hol a másik vezetett. Alex Bowen 24 másodperccel a második negyed előtt jutatta 6–5-ös vezetéshez a hazaiakat, majd fordulás után az egyenlítés helyett miskolci dominancia következett: az ellenállhatatlanul játszó Vadovics Viktor megúszás után növelte az előnyt, majd fórban is villant a balkeze. Sőt miután Hornyák Olivér is belőtt egy fórt, már 9–5-re vezetett Sike József együttese. Innen nem is engedte ki a kezéből a sikert, annak ellenére sem, hogy centere, Szasa Misics a végeleges kiállítás sorsára jutott a 22. percben. A Miskolc végül 12–8-ra nyert, és 6–3-as előnybe került a párharcban.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: – Két hete azt ígértem, hogy még egyszer nem játszunk olyan rosszul, mint akkor az angyalföldiek ellen. Örülök, hogy ezt sikerült valóra váltani. Kemény mérkőzésen, nagy küzdelemben diadalmaskodtunk. Minden energiánkra szükség volt, hogy kiharcoljuk a három pontot. Ilyenkor már nem játék zajlik a medencében, a kieséses rendszer leginkább egy ketrecharchoz hasonló. Pillanatnyi dolgok döntenek, ezúttal az billentette a mi javunkra a mérleget, hogy a kapusunk kétszer annyit védett, mint ellenfelünk portása.

Földi László, a Vasas vezetőedzője:
– Nehéz mit mondani egy ilyen találkozó után. Elismerésem a miskolciaké, akik nagy odaadással, hatalmas szívvel harcoltak, és megérdemelten diadalmaskodtak. Mi több nehézséggel küszködtünk, de ilyenkor csak az számít, ami a medencében történik. Szerdán folytatjuk a párharcot.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, az 5–8. helyért , 1. mérkőzés
PannErgy-Miskolci VLC–VasasPlaket 12–8 (3–3, 3–2, 5–3, 1–0)
Gólszerzők:
Vadovics 5, Halek 3, Bowen 3, Hornyák, ill. Marnitz G. 2, Bóbis 2, Babay, Steinmetz Á., Simon H., Njegovan
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a Miskolc javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
miskolc
vasas