cover image
Egyéb

Kaposvár, UVSE: már vége! Tatabánya–Szentes: tovább!

2017. április 15. 21:10

Továbbjutott a Kaposvár és az UVSE a rájátszás 1. fordulójában, míg a Tatabánya–Szentes párharcban a házigazda került előnybe.

Egy győzelem kellett az UVSE-nek a KSI ellen a továbbjutáshoz a 13–16. helyért vívott párharcban, amelyet meg is szereztek a lila-sárgák. Németh Zsolt együttese másfél negyed után 5–1-re vezetett, a 20. percben pedig már 7–2-re, s ugyan a KSI fiataljai mindent megtettek, de ez arra volt elegendő, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést. Az UVSE a 13., míg a KSI a 15. helyért küzdhet majd a folytatásban.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – Felemás mérkőzést játszottunk. Jól kezdtünk, úgy indult a mérkőzés, ahogy elterveztük, jó volt a védekezésünk és a kapusteljesítményünk. A második félidőben azonban valami elveszett, megtorpantunk és elég sok butaságot követtünk el.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: – Gratulálok az Újpestnek!

A két fővárosi együttes a Tatabánya–Szentes csata nyertesével, illetve vesztesével találkozik majd, ez a párharc viszont nem dőlhetett el az első meccsen, itt az volt a kérdés, mely gárda teszi meg az első lépést. A Tatabánya szerzett vezetést, a 15. percben viszont már 6–3 volt a Szentesnek. Innen fordított a házigazda 8–7-re, Viktor Visnyakov utolsó percben értékesített büntetője pedig azt jelentette, hogy csak a szétlövés dönt a mérkőzésen. Az ötméterespárbajban Jászberényi Gábor remekelt, négy szentesi lövést is hárított, s mivel társai háromszor betaláltak, a Tatabánya került egy győzelemre a továbbjutástól. Folytatás április 22-én Szentesen.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője:
Ez az összecsapás tele volt hullámzással. A vendégek elhúztak három góllal, meg is nyerhették volna a találkozót. A végén mi győzhettünk volna a rendes játékidőben, de elrontottuk. Aztán jött Jászberényi, az ötösölő.

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: – Háromgólos vezetésünknél kezünkben volt a mérkőzés. De elkezdtünk könnyelműsködni, és könnyű gólokkal felhoztuk a Tatabányát. Utána örülhettünk, hogy kiegyenlítettünk. Az ötméteresek már a szerencsén is múlnak. Szentesen nem hibázhatunk.

A 9–12. helyért vívott párharcban a Pécs kezdhetett otthon, viszont abban a tudatban fogadta a Kaposvárt, hogy nincs hibázási lehetősége, ha a vendégek győznek, vége a csatának. Nos, a vendégek győztek, miután a 6 gólt szerző Varga Zsolt vezérletével gyakorlatilag végig vezettek a találkozó során. A PVSK még feljött 8–7-re, utána viszont újabb három kaposvári gól következett, így a Kaposvár a 9., a Pécs a 11. helyért játszik majd.


E.ON férfibajnokság, rájátszás, 1. mérkőzés
A 9–12. helyért
PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 7–11 (2–4, 3–4, 2–0, 0–3)
Gólszerzők:
Csacsovszky A. 2, Kolozsi, Krizsán, Lajkó, Opacak, Gogov, ill. Varga Zs. 6, Vindisch 2, Juhász-Szelei 2, Berta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 7–1 a Kaposvár javára

A 13–16. helyért
UVSE–KSI SE 10–7 (3–0, 3–2, 1–3, 3–2)
Gólszerzők:
Tóth Z. 4, Korényi B. 2, Sélley Rausher, Keresztúri, Márkus, Kovács R., ill. Tóth B., Lévai A., Berki R., Kósa, Zerinváry, Teleki, Schmölcz
(Teljes jegyőzkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc végeredménye: 9–0 az UVSE javára

EBP-Tatabánya–Metalcom-Szentes 10–10 (2–2, 3–4, 3–1, 2–3) – ötméteresekkel 3–2
Gólszerzők:
Szabó B. 3, Kolarik 2, Hoppál, Kiss Gy., Máthé, Francsics, Salamon A., ill. Werner 3, Szalai G. 2, Visnyakov 2, Kiss K., Kókai, Pellei K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc állása: 6–3 a Tatabánya javára
Vízilabda hírek
alsohaz rajatszas pecs kaposvar uvse ksi tatabanya