cover image
Egyéb

Bármire képesek

2017. április 15. 9:00

Az UVSE az arany-, a Dunaújváros pedig a bronzéremért küzdhet a LEN-kupa négyes döntőjének második napján, s ehhez mindkét magyar csapatnak győzelemre lesz szüksége.

Akciógóljával és a megszerzett kiállítások garmadájával fontos szerepet vállal az UVSE győzelméből Tóth Ildikó, bár hozzátette, meccs közben azért nem számolgatja a kiharcolt fórokat, pedig a Dunaújváros elleni 8–6-ra megnyert elődöntőt például úgy kezdte, hogy három perc alatt három emberelőnyhöz juttatta csapatát.

„Egy pillanatig se hittük, hogy elmehet a meccs – hangsúlyozta Tóth Ildikó annak kapcsán, hogy 3–0-ás vezetésükről fordított 5–4-re a Dunaújváros. – Hiába fordított a Dunaújváros, utána nagyon gyorsan tudunk válaszolni, ez volt a meccs egyik kulcsmomentuma, illetve fejben jobban bírtuk a küzdelmes mérkőzést. Hektikus meccs volt, el kell tudni viselni, hogy időnként kapsz, vagy éppen nem úgy ítélnek meg egy szituációt, ahogy te gondolod. Egy a lényeg azonban, hogy döntőt játszunk, amiért bármire képesek lettünk volna és csak ez számít.”

A center és csapata természetesen a fináléban is győzni akar, ahol az olasz Padova lesz a riválisuk, amely együttest a messinai csoportkörben 8–6-ra győzte le az UVSE. Amíg a lila-sárgáknak a Padovával, a Dunaújvárosnak az orosz Hanti-Manszijszkot kell megküzdenie szombaton a jobb helyezéséért, ami az újvárosiak esetében az éremszerzést jelentené.

„Nem a bronzéremért jöttünk, de ha már így alakult, jó lenne éremmel távozni – mondta Kasó Orsolya, a Dunaújváros kapusa. – Az UVSE ellen a három nullás kezdés után szépen feljöttünk, aztán a vezetést is átvettük, a vége azonban nem sikerült. Talán elkapkodtuk a helyzeteket, talán szétszórt volt a védekezés, viszont a nyolc kapott gól nem sok. Többet kellett volna lőnünk, a végén azonban megtorpantunk, nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket.” 
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

 
LEN-kupa, nők, négyes döntő, Tüske uszoda
Április 15., szombat 
A 3. helyért:
DUE-Maarsk Graphics-Ugra Hanti-Manszijszk, 17:15
Döntő: UVSE-Plebiscito Padova, 19:15
Vízilabda hírek
len kupa uvse dunaujvaros tuske