cover image
Egyéb

Szolnok–OSC: kétszer kell nyerni a döntőhöz!

2017. április 15. 8:00

Döntetlenről indul a Szolnok és az OSC csatája az elődöntőben, így amelyik csapat szeretne bejutni a fináléba, annak két mérkőzést kell nyernie.

Több mint fél éve már, hogy 14–11-re győzött az OSC Szolnokon, s éppen ez a győzelem az, amely esélyt ad a fővárosi csapatnak, aminek köszönhető, hogy 3–3-ről indul a Szolnok elleni elődöntője. Igaz, a fináléba jutásra a címvédő Szolnok az esélyesebb, ráadásul az OSC csak akkor lehet döntős, ha idegenben is tud nyerni. Ami elsőre azért is tűnik a nehéznél is nehezebb feladatnak, mert nem elég, hogy a Tiszaligetben nem szokás győzni a vendégcsapatoknak, Drasko Brguljan és Szlobodan Nikics eltiltása miatt kettővel kevesebb cserejátékosra számíthat a két hete Vincze Balázst váltó Tóth László.

„Figyelnünk kell a kipontozódásokra, okosan kell gazdálkodni az erőnkkel, fel kell venni a Szolnok rendkívül gyors ritmusát, de ésszel, mert ha rohanunk, csak hamarabb elfáradhatunk, szóval, bátor, határozott és okos játékra lesz szükség. Pontosan arra, ami kell egy elődöntőben – hangsúlyozta Tóth László. – Személy szerint nagyon várom az elődöntőt, úgy látom a játékosok is így vannak ezzel. Annyival van előnybe a Szolnok, hogy kettővel kevesebben vagyunk, de döntetlenről indul a párharc, legalább két meccset biztosan játszunk, ugyanannyi esélye van mindkét csapatnak.”

Érthetően a túloldalon is nagy a várakozás, hiszen a Dózsánál egyértelműen a bajnoki cím a cél, egyelőre viszont a döntőt kell kiharcolnia az együttesnek, s az említett hazai vereség miatt kétszer kell nyerni a fináléhoz. Igaz, a Szolnok nyert már kétszer az OSC vendégeként a mostani szezonban, a bajnokság alapszakaszában és a Bajnokok Ligája csoportkörében.

„Bennem már kezd a feszültség nőni, remélem, a játékosok is így vannak ezzel – kezdte Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Szerintem ez nagyon fontos, szerda tájékán hangsúlyoztam is a csapatnak, akkor még lazábbnak éreztem a hangulatot, ahhoz, hogy az ember jó teljesítményt nyújtson, megfelelően koncentráljon, kell egy bizonyos szintű feszültség egy-két nappal a mérkőzés előtt. Ami az OSC hiányzóit illeti, a gárda évek óta BL-szereplő, ahol eleve eggyel kevesebb embert lehet nevezni, nem érzem, hogy ennek olyan nagy súlya lenne. Alapvetően erről is szól a profi sport, hogy vannak sérülések, eltiltások, nálunk Fülöp Bence beteg jelenleg. Nem szabad kapkodunk és azt hinnünk, akkor leszünk erősebbek, ha sietünk és fárasztjuk az ellenfelet, arra van szükség, hogy jól játszunk.”

E.ON férfibajnokság, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda, 18:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 3–3
Egymás ellen. Alapszakasz: Szolnok–OSC 11–14, OSC–Szolnok 7–11
Vízilabda hírek
szolnok osc elodonto