cover image
Egyéb

Előre az aranyért, kell a biztatás!

2017. április 14. 21:06

Fordulatos csatában, viharos mérkőzésen győzött az UVSE a Dunaújváros ellen a LEN-kupa négyes döntőjének elődöntőjében, így a lilák készülhetnek a Padovával szembeni döntőre, ahol Áts Bertalan ismét számít a szurkolók biztatására.

A Dunaújváros elleni elődöntő elején és végén is volt egy-egy 3–0-ás szériája az UVSE-nek, amelynek köszönhetően 8–6-ra megnyerte a hektikus mérkőzést, s kiharcolta a fináléba kerülést, a döntőben pedig az olasz Padovával küzdhet meg.

„Azzal szeretném kezdeni, hogy köszönjük a szurkolók biztatását, lehet, hogy pont az ő drukkolásuk kellett az utolsó negyedben a győzelemhez, remélem, szombaton kétszer ennyien lesznek majd – mondta Áts Bertalan, az UVSE edzője. – Jól kezdtünk, úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva, utána viszont nem tudtunk kihasználni az emberelőnyeinket, míg a Dunaújváros élt a lehetőségeivel, ez volt a különbség. A két kapus hasonló százalékkal védett, nagy bravúrokat mutatott be. A végjátékban aztán Kuna Szonja fontos gólt lőtt, ami újra lendületet adott a csapatnak, majd Szücs Gabriella és Czigány Dóra is betalált emberfórból. Ekkor használtuk ki úgy az előnyöket, ahogy azt terveztük.”

A szakvezető hozzátette, a szombati döntőben nem is lehet más a céljük, mint a győzelem, s ezzel együtt a LEN-kupa megnyerése. Ezt az esélyt veszítette el a Dunaújváros, ebben a helyzetben pedig nyilván kevés vigaszt nyújt a csapatnak, hogy ha nyer szombaton, akkor lehet még érmes a négyes döntőben.

„Végig az történt, amit szerettünk volna, tudtuk, hogy a végjátékra maradhat esetleg esélyünk – kezdte értékelését Mihók Attila. – Aztán egy víz feletti ütés után az orrcsonttörést szenvedő játékosomat állították ki, s mellette többen kipontozódtak, miközben támadásban háromszor is kontrát ítéltek ellenünk. Azt éreztem, hogy az utolsó négy percben egyszerűen nincs esélyünk. Nem mindegy, hogy döntetlen állásnál az ellenfél kap egy teljes jogos cserés kiállítást, vagy megkapja a sokadik fórját, amit aztán értékesít is.”
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

 
LEN-kupa, nők, négyes döntő, Tüske uszoda 
Elődöntő
UVSE–DUE-Maarsk Graphics 8–6 (3–1, 1–2, 1–2, 3–1)

Vezette:
Landmann (német), Markoyoulou (görög)

UVSE: Gangl – Czigány 1, Kisteleki H., Szücs 2, Keszthelyi 2, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: Takács V., van der Sloot, Kövesdi, Kuna 1, Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan

DUNAÚJVÁROS: Kasó – Szilágyi 2, Menczinger 1, Gurisatti, Horváth B. 1, Vályi F. 1, Somhegyi. Csere: Ziegler, Garda 1, Vályi V., Mchunu, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény:
Plebiscito Padova (olasz)–Ugra Hanti-Manszijszk (orosz) 9-7

További program
Április 15., szombat
A 3. helyért:
DUE-Maarsk Graphics-Ugra Hanti-Manszijszk, 17:15
Döntő: UVSE-Plebiscito Padova, 19:15
Vízilabda hírek
uvse dunaujvaros len kupa negyes donto edzo ats mi