Egyéb

E.ON férfibajnokság: debreceni feltámadás, összezuhanó Honvéd

2017. április 14. 19:32

Hiába vezetett a második negyedben 7–2-re a Honvéd a Debrecen ellen, a vendégek repesztettek egy 9–2-es szériát, a végén pedig megtartották előnyüket, így döntetlenre áll a felek párharca.

Egy negyednyi idő és egy másodperc kellett a Honvédnak ahhoz, hogy eldöntse a Debrecen elleni mérkőzést, s egyúttal a 9–12. helyért zajló párharcot. Az első negyed ötödik percében Kállay Márk góljával lett 2–2 az állás, majd egy negyeddel (s egy másodperccel) később már 7–2-re ment a Honvéd.

A remek széria során négy játékos is betalált, Szivós Márton pedig duplázott, s azt gondolhattuk, hogy innentől kezdve már túl sok izgulnivaló nem maradt. Hát maradt, a Debrecen ugyanis a nagy tehetség Fekete Gergő triplájának is köszönhetően fél negyed alatt feljött 8–7-re! Szivós Márton ekkor kettőre növelte a Honvéd előnyét a 23. percben azonban Dienes Imre egyenlített, 2–2 után először érte utol a házigazdát Komlósi Péter együttese.

A 6–1-es feltámadás lendületet adott a Debrecennek, 10–9-nél először vezettek a vendégek a találkozó folyamán, 10–10 után pedig Kállay Márk és Tóth Péter is betalált, míg a Honvéd hiába küzdött, nem tudott gólt szerezni. 65 másodperccel a lefújás előtt Decker Attila labdát szerzett, Vad Lajos időt kért, de alig indult el a Honvéd akciója, Süveges Máté visszaszerezte a labdát, Borsós Endre szabaddobásgólja pedig már csak az jelentette, hogy nem kettővel, hanem egyel győz a Debrecen.
 
Folytatás Debrecen, aki azt a meccset megnyeri, az jut tovább a párharcból.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, a 9–12. helyért, 1. mérkőzés
RacioNet-Honvéd–DVSE 11–12 (4–2, 4–1, 1–6, 2–3)
Gólszerzők:
Szivós 3, Gyárfás 2, Kiss B., Borsós, Fejős, Kalanovics, Irmes P., Simizu, ill. Tóth P. 4, Fekete G. 3, Kállay 3, Dienes, Szőke
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 4–4
Vízilabda hírek
honved debrecen rajatszas