Egyéb

E.ON férfibajnokság: a Honvéd és a Debrecen kezdi a rájátszást

2017. április 13. 16:22

A pénteki Honvéd–Debrecen mérkőzéssel veszi kezdetét a férfibajnokság rájátszása, majd szombaton további hat mérkőzésre kerül sor.

Négy részre tagozódott a férfibajnokság mezőnye a középszakaszt követően, s immár a rájátszás első körében küzdenek tovább a csapatok a lehető legjobb helyezésért.

Az alsóházban a 9–12. és a 13–16. helyért megy a harc, és a párharcok a pénteki Honvéd–Debrecen találkozóval indulnak. A Honvéd veretlen maradt a középszakaszban, sőt pontot is csak egyszer veszített, éppen a Debrecen otthonában ikszelt. Igaz, így is egyetlen győzelemre van szüksége ahhoz, hogy a 9. helyért játszhasson tovább, ráadásul hazai pályán kezdi a párharcot, miközben a DVSE-nek kétszer kell nyernie az üdvösséghez.

A Honvéd–Debrecen párharc győztese/vesztese a Pécs–Kaposvár csata győztesével/vesztesével találkozik majd a helyosztókon. Abból a szempontból ez a legérdekesebb párharc, hogy csak itt van hátrányban a pályaelőnyt birtokló csapat. A Kaposvárnak egy, a Pécsnek két siker kell a továbbjutáshoz, a párharc viszont Pécsen kezdődik majd szombaton.

A 13–16. helyért vívott rájátszásban az UVSE–KSI párharc esélyese az UVSE, amely a középszakaszban kétszer is legyőzte riválisát, övé a pályaelőny, s egyetlen sikerre van szüksége a továbbjutáshoz. A Tatabánya–Szentes csata 3–3-ról indul, a pályaelőny a Tatabányáé, s az a csapat játszhat majd a 13. helyért, amely előbb tudja kétszer legyőzni a másikat, pikáns kis csatára van kilátás!

E.ON férfibajnokság, rájátszás, 1. forduló
A 9–12. helyért

Péntek
RacioNet-Honvéd–DVSE, 18:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 4–1 a Honvéd javára
Egymás ellen. Középszakasz: Honvéd–Debrecen 11–10, Debrecen–Honvéd 13–13

Szombat
PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK, 19:00
Az egyik hetedik pontjáig tartó páharc állása: 4–1 a Kaposvár javára
Egymás ellen. Középszakasz: Pécs–Kaposvár 12–13, Kaposvár–Pécs 8–8

A 13–16. helyért
Szombat
UVSE–KSI SE, 13:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–0 az UVSE javára
Egymás ellen. Középszakasz: KSI–UVSE 6–15, UVSE–KSI 12–6

EBP-Tatabánya–Metalcom-Szentes, 15:00
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc állása: 3–3
Egymás ellen. Középszakasz: Tatabánya–Szentes 15–13, Szentes–Tatabánya 8–6
Vízilabda hírek
alsohaz rajatszas