cover image
Egyéb

Négyes döntő, itthon, két magyar csapattal!

2017. április 12. 15:16

Pénteken és szombaton a Tüske uszodában kerül sor a női LEN-kupa négyes döntőjére, az elődöntőben pedig két magyar csapat, az UVSE és a Dunaújváros csap össze.

Közvetlenül a budapesti világbajnokság előtt a klubnak és a sportágnak is fontos egy ilyen erőfelmérő, ahol a legmagasabb szinten lévő csapatok szerepelnek" – kezdte az UVSE sajtótájékoztatóját Benedek Tibor, a klub szakmai igazgatója, hiszen pénteken és szombaton a lila-sárgák szervezésében kerül sor a női LEN-kupa négyes döntőjére a Tüske uszodában. Ráadásul az USVE mellett még egy magyar együttes, a Dunaújváros is érdekelt a final fourban, sőt a pénteki elődöntőben csapataink egymás ellen pólóznak.

„Büszke vagyok arra, hogy itthon lesz ez a négy döntő, egy igazán szép helyszínen, s bízunk abban, hogy telt ház előtt szerepelnek a magyar csapatok. Várjuk már a kezdést, nehéz és színvonalas mérkőzés lesz a Dunaújváros elleni, s mindent megteszünk, hogy a rendezés is színvonalas legyen – folytatta Benedek Tibor. – Ha utólag beszélünk majd a négyes döntőről, akkor remélem, arról lesz szó, hogy az UVSE LEN-kupát nyert, mert beszélhetünk akármennyit a szervezésről, az eredmény határozza meg, mennyire sikeres, vagy nem egy torna. A nemzetközi karrierem LEN-kupa-győzelemmel indult az 1990-es évek elején, ezért elfogult vagyok ezzel a sorozattal, nekem ez egy rang, büszke voltam a sikerre, kívánom, hogy a lányok is nyerjenek, s utána is várjon még rájuk több szép győzelem.”

A háromszoros olimpiai bajnok balján a dunaújvárosiak, jobbján pedig a UVSE képviselői foglaltak helyet, s természetesen mindkét fél arról beszélt, hogy szeretne minél jobban szerepelni a négyes döntőbe. A Dunaújvárosnak nem sikerült a döntőbe jutás a bajnokságban, illetve a kupában, szóval itt a lehetőség a szezon megmentésére, míg az UVSE ugyan lemaradt a remélt Euroliga négyes döntőről, viszont megmutathatja, hogy tényleg ott lett volna a helye a gárdának.

„Nem gondoltuk, hogy az UVSE-vel kell megküzdenünk a LEN-kupában, de végül így alakult, aminek előnye és hátránya is lehet – mondta Mihók Attila, a Dunaújváros edzője. – Hátrány, mert európai szinten is erős az UVSE kerete, előny viszont, hogy jól ismerjük őket, s ebben a szezonban a bajnokságban már sikerült legyőzni a riválist, ami önbizalmat adhat. Az előző idénnyel ellentétben nem tudtunk bejutni a bajnoki döntőbe, ez komoly csalódás, és a LEN-kupa marad, ahol olyan eredményt érhetünk el, amire azt mondjuk, ezt előre is elfogadtuk volna.”

A Dunaújváros mestere elmondta, a két külföldi rivális, az olasz Padova és az orosz Hanti-Manszijszk is erős csapat, utóbbival tavaly együtt edzőtáboroztak, ami azért is fontos, mert a nemzetközi porondon a siker egyik kulcsa, hogy gyorsan kell alkalmazkodni a különböző stílusú ellenfelekhez.

Az UVSE edzői stábját képviselő Benczur Márton hozzátette, tisztelik a riválisokat, de szeretnék őket legyőzni, hiszen a céljuk a kupa elhódítása. A lila-sárgák másodedzője hangsúlyozta, arra kéri az újpesti híveket és a magyar pólót kedvelőket, hogy biztassák a magyar csapatokat.

„Ha szárazon a játékosok tudását nézzük, akkor az UVSE valamivel erősebb, de ember legyen a talpán, aki pontosan tud tippelni a végeredményre. Hiába játszottunk sok meccset a Dunaújvárossal, hiába találkoztunk már többször is a Padovával, tényleg csak az adott négyszer nyolc perc fog dönteni, hogy akkor ki játszik majd jobban” – mondta Benczur Márton.

A Tüske uszodában sorra kerülő négyes döntőre a mérkőzés napján a helyszínen lehet belépőket váltani 1000 forintos áron.

LEN-kupa, nők, négyes döntő, Tüske uszoda
Április 14., péntek

Elődöntő
Padova (olasz)–Hanti-Manszijszk (orosz), 17:00
UVSE–DUE-Maarsk Graphics, 19:00
Április 15., szombat
A 3. helyért, 17:15
Döntő, 19.15
Vízilabda hírek
uvse dunaujvaros len kupa negyes donto tuske