cover image
Egyéb

A saját dolgukra figyeltek

2017. április 11. 11:43

Végig jól működött az UVSE védekezése a női döntő első meccsén, s mivel a második negyedtől a támadások is jól mentek, a címvédő győzött, de a BVSC-nek is jár a dicséret.

Alaposan megnehezítette a BVSC az UVSE dolgát a bajnoki döntő első felvonásán. Ugyan végül 8–5-re győzött a címvédő, de a 14. percben még a zuglóiak vezettek 2–1-re, a negyedik negyed elején pedig felzárkóztak 6–5-re is. Igaz, utána az ellentámadásból rögtön betalált Csabai Dóra, majd Keszthelyi Rita is eredményes volt, végképp eldöntve a találkozót.

„A védekezésünk jól működött, ez látszik az öt kapott gólon is, a támadójátékunk viszont a mérkőzés elején döcögősebb volt – mondta a csapatkapitány, Csabai Dóra. – Amikor változtattunk a támadásainkon, akkor már jobban ment, de ezzel együtt több gólt várok a csapattól. Amikor jobban állt a BVSC, akkor is tudtuk, hogy a saját dolgunkra kell figyelni, megvalósítani azt, amit Áts Bertalan edző kért, és utána sikerült is átvenni a vezetést.”

Az UVSE tehát győzelemmel kezdte a finálét, amelynek második mérkőzésére április 21-én kerül majd sor a Laky uszodában, s biztosak lehetünk benne, hogy a BVSC ott is mindent megtesz azért, hogy komoly csatára késztesse riválisát. Érdekes helyzet, hogy a győztes lila-sárgák mellett Petrovics Mátyás együttesének is jár az elismerés, hiszen szezonbeli legszorosabb meccsét játszotta az UVSE-vel.

„Az UVSE kihasználta a hibáinkat, amikor rontottunk, akkor azt rögtön megbüntették, ezért is tudtak nyerni, nekünk még kevesebb hibára lett volna szükségünk a jobb eredményhez – mondta Bolonyai Flóra, a BVSC kapusa. – Mindenki megtette a magáét, persze ettől még nem mondhatom, hogy jó érzés van bennem, mert kikaptunk. Viszont a meccs előtt is arról beszéltünk, nekünk valahol ajándék, hogy itt lehetünk a döntőben, és megpróbáljuk élvezni a finálét.”
 
Női ob I., döntő, 1. mérkőzés
UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo 8–5 (0–1, 3–1, 3–1, 2–2)

Tüske uszoda, vezette: Fodor R., Dodog Sz.

UVSE: Gangl – Czigány 1, Kisteleki H. 2, Szücs G., Keszthelyi 3, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: van der Sloot, Kövesdi, Kuna, Takács V., Hertzka, Kiss E. Vezetőedző: Áts Bertalan

BVSC: Bolonyai – Farkas K., Kisteleki D., Takács O. 1, Leimeter 1, Máté 2, Gyöngyössy. Csere: Utassy 1, Koncz, Kele, Varga V., Pócsi, Besszer. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára

A döntő további programja
2. mérkőzés:
2017. április 21., 20:00, Laky-uszoda
3. mérkőzés: 2017. április 25., 19:00, Tüske uszoda
(esetleges 4. mérkőzés: 2017. május 3., 18.15, Laky-uszoda)
(az esetleges 5. mérkőzés pontos időpontja még nem ismert)
Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport!
Vízilabda hírek
uvse bvsc donto csabai bolonyai