cover image
Egyéb

Ilyen hozzáállás kell!

2017. április 10. 21:26

Az UVSE-nél érthetően elégedettek, hiszen a csapat megnyerte a döntő első meccsét, a BVSC-nél pedig az adhat okot némi örömre, hogy ez volt a két fél szezonbeli legszorosabb találkozója.

Mint beszámoltunk róla, a női döntő első mérkőzésén az UVSE 8-5-re legyőzte a BVSC-t, így lépéselőnybe került a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.
 
„Gratulálok a lányoknak, az első negyedben nem mentek a támadások, a védekezés viszont akkor is rendben működött, a második negyedtől kezdve pedig átvettük az irányítást, ekkor már a támadójátékunk is eredményes volt – mondta Áts Bertalan, az UVSE edzője. – A BVSC játékán látszott a felszabadultság és a hit, míg mi a gyenge kezdés ellenére is megfelelő hozzáállással küzdöttünk tovább és hoztuk a mérkőzést. Most már teljes erővel a LEN-kupa négyes döntőjére készülünk.” 

Nem véletlenül említette Áts Bertalan a nemzetközi kupát, péntek és szombaton ugyanis a Tüske uszodában rendezik a LEN-kupa final fourját, ahol az UVSE a Dunaújvárossal csap össze az elődöntőben. S amíg a két magyar gárda a négyes döntőben szerepel, addig a BVSC készülhet a jövő pénteki második mérkőzésre.

„Azt hiszem, ezzel a mérkőzéssel választ adtunk arra, hogy a bajnoki döntő más történet, ez a mérkőzés szorosabb volt, mint bármelyik eddigi találkozónk a szezon során – kezdte az értékelést Petrovics Mátyás, a BVSC edzője. – Nagyon jól kezdtünk és amíg bírtuk erővel, addig pariban voltunk az UVSE-vel. A harmadik negyedben nyílt ki a mérkőzés, ami a két csapat közti tudáskülönbséget is mutatta. Gratulálok az UVSE-nek, de büszke vagyok a csapatomra is, mert senki nem megy úgy haza, hogy maradt volna benne még tartalék. Örülök, hogy ilyen meccsre késztettük az UVSE-t, remélem, a döntő folyamán még szorosabb mérkőzést is vívunk vele.”


Női ob I., döntő, 1. mérkőzés
UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo 8–5 (0–1, 3–1, 3–1, 2–2)

Tüske uszoda, vezette: Fodor R., Dodog Sz.

UVSE: Gangl – Czigány 1, Kisteleki H. 2, Szücs G., Keszthelyi 3, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: van der Sloot, Kövesdi, Kuna, Takács V., Hertzka, Kiss E. Vezetőedző: Áts Bertalan

BVSC: Bolonyai – Farkas K., Kisteleki D., Takács O. 1, Leimeter 1, Máté 2, Gyöngyössy. Csere: Utassy 1, Koncz, Kele, Varga V., Pócsi, Besszer. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára

A döntő további programja
2. mérkőzés:
2017. április 21., 20:00, Laky-uszoda
3. mérkőzés: 2017. április 25., 19:00, Tüske uszoda
(esetleges 4. mérkőzés: 2017. május 3., 18.15, Laky-uszoda)
(az esetleges 5. mérkőzés pontos időpontja még nem ismert)
Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport!
Vízilabda hírek
női bajnokság
döntő
BVSC
uvse