cover image
Egyéb

Most jön a szezon java!

2017. április 10. 13:40

A női döntő, illetve a férfi elődöntős csapatok képviselőit faggatta a média az MVLSZ sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség együttműködési megállapodást írt alá a Szerencsejáték Zrt.-vel.

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Vízilabda Szövetség a Budapest Marriott Hotelben. Az eseményen megjelentek a női bajnoki fináléban érdekelt csapatok, illetve a férfi elődöntőre készülő együttesek képviselői, akiktől afféle „szabadrablás” során a hivatalos rész után különinterjúkat készíthettek a sajtó munkatársai.

„Nagy feladatok vannak előttünk, nem unatkozunk, de szeretjük, mindig jobb így, mintha nem csinálnánk semmit. Komoly feladat az új, fantasztikus uszodát a férfi Bajnokok Ligája hatos döntőjére felavatni, hiszen még semmilyen komoly eseményt nem rendeztek benne, ez lesz majd az első. Húsvéti csemege lesz most hétvégén a női LEN-kupa négyes döntő az UVSE és a Dunaújváros részvételével, valóban nagyszerű eseményeket szervez Budapest. Kezdődik a női bajnoki döntő és a férfi rájátszás, mindenkinek jó munkát, sikeres szereplést kívánunk – mi a magunk részéről igyekszünk mindent hozzátenni az események sikeres megrendezéséhez” – fogalmazott dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke.

„A BVSC és a Miskolc révén két olyan edzőpartnert találatunk, amelyekkel megfelelő gyakorlást tudtunk elvégezni. Ugyan nagyon rövidre sikerült ez a kétnapos válogatott összetartás, de nagyon intenzívnek, sikeresnek ítélem meg” – tért ki a hétvégére Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, aki a közelgő rájátszással kapcsolatban is megszólalt: „Elsősorban azokat a játékosokat figyelem, akik a bő keretet alkotják. Figyelem még, hogy a csapatok milyen koncepció mentén haladnak, a nemzetközi újításokat, miképpen érvényesülnek azok a taktikai elemek, amelyeket az edzők alkalmaznak. A válogatott keretben számításba vett játékosok számára is a klubidény legintenzívebb, legizgalmasabb szakasz következik, valóban tét alatt játszanak, ami a leginkább mércéje egy válogatott játékosnak.”

Az eseményen bejelentették, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség és a Szerencsejáték Zrt. együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a nemzeti lottótársaság rendelkezik a szövetség alá tartozó klubok, illetve a szövetség által birtokolt reklám- és marketing jogok jelentős részével a 2016/2017-es bajnoki szezonban.

„A vízilabda Európában és a világversenyeken is népszerű sportág, ez volt az első olimpiai csapatsportág az olimpián, és Magyarország vezető helyet foglal el a világ vízilabda élvonalában. A hazai klubok eseményei a kiemelt sportrendezvények közé tartoznak, a vízilabdás rajongótábor sportot szerető és ismerő közönség. A Szerencsejáték Zrt. számára ez a szurkolói kör kiemelt célcsoportot jelent a sportfogadói bázisunk növelése és a sportfogadási termékeink népszerűsítése szempontjából” – mondta dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna
Vízilabda hírek
Szrt.
sajtótájékoztató
kemény dénes