cover image
Egyéb

Női döntő: UVSE – triplázásra fel

2017. április 9. 13:06

„Maximális koncentrációval állunk a mérkőzésekhez, tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy csak teljes erőbedobással érhetjük el célunkat” – említette Áts Bertalan, aki 2015 és 2016 után ismét a csúcsra tör csapatával. Ne feledjük: hétfőn 20 órától UVSE–BVSC női döntő 1. mérkőzés a Tüske uszodában!

„Azt hiszem, túl vagyunk a mélyponton.”

Gangl Edina, az UVSE válogatott kapusa mondta még ezt két héttel ezelőtt, a válogatott edzésen klubcsapatára gondolva. Az Európa-bajnok természetesen a váratlan Euroliga-búcsúra, illetve a Szeged elleni első elődöntőre utalt, hozzátéve aztán, hogy a szezon végén van lehetőség a javításra, az idény méltó lezárására.

Nos, a bajnok és kupagyőztes, Euroliga-ezüstérmes csapatra rögvest egy fontos hét vár: hétfőn a bajnoki finálé első felvonása (20 óra, Tüske uszoda), aztán, szintén hazai pályán, pénteken-szombaton a LEN-kupa négyes döntője, amelynek elődöntőjében a Dunaújváros ellen csatázik.

„Valóban kiemelkedő hétnek nézünk elébe, ugyanakkor pillanatnyilag csak és kizárólag a BVSC elleni meccsre készülünk! – mondta határozottan Áts Bertalan, a jelek szerint (lásd szegedi elődöntő) a helyes útra visszatérő UVSE vezetőedzője, akit nem lepett meg a BVSC döntőbe jutása: „Igaz ugyan, hogy a játékoskeret alapján talán a válogatottak sorát felvonultató Dunaújváros esélyesebbnek tűnt, ám Petrovics Mátyás nagyon összerakta csapatát, többször is bizonyította ellenfelünk az erejét. Nagyon veszélyes, jó csapat a BVSC, kiváló rutinos játékosokkal, tehetséges fiatalokkal, nem vár ránk könnyű párharc.”

Érdekesség, hogy a triplázásra készülő lila-sárgák harmadik döntőjükben harmadik ellenfelükkel harcolnak – két éve a Szentest, tavaly a Dunaújváros győzték le. „Ez valóban figyelemreméltó, egyúttal jól jelzi a női vízilabda erősödését, a bajnokság színvonalát. Az, hogy mi harmadszor is ott lehetünk a fináléban, kimondottan örömteli számunkra.”

Tóth Ildikót nem lesz egyszerű a zuglóiaknak megállítani

Tóth Ildikót nem lesz egyszerű a zuglóiaknak megállítani

Tekintettel arra, hogy válogatott kulcsjátékosok állnak a szakvezető rendelkezésére – elég csak megemlíteni Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Czigány Dóra, Tóth Ildikó, Kisteleki Hanna vagy Csabai Dóra, azaz hét Európa-bajnoki aranyérmes nevét –, egyértelmű esélyese a finálénak a csapat, ezzel Áts Bertalan is egyetért. Mindazonáltal, ahogy kell, óvatosságra int: „Kétség kívül mi vagyunk az esélyesek, ám ezt – miképpen korábban is – a helyén kezeljük. Maximális koncentrációval állunk a mérkőzésekhez, tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy csak teljes erőbedobással érhetjük el célunkat.”


Az egyik fél harmadik győzelméig tartó női ob I döntőjének programja:
1. mérkőzés:
2017. április 10., 20.00, Tüske uszoda
2. mérkőzés: 2017. április 21., 20:00, Laky-uszoda
3. mérkőzés: 2017. április 25., 19:00, Tüske uszoda
(esetleges 4. mérkőzés: 2017. május 3., 18.15, Laky-uszoda)
(az esetleges 5. mérkőzés pontos időpontja még nem ismert)

Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport!



Vízilabda hírek
női bajnokság
döntő
uvse
áts bertalan