cover image
Egyéb

Női döntő: BVSC – felszabadultság, hit

2017. április 9. 12:07

„Azt mondtam a lányoknak, hogy senki se elégedjen meg a döntőbe jutással, a jutalomjáték attól jutalomjáték, hogy maximálisan odatesszük magunkat, és felszabadultan igyekszünk felrúgnia realitást” – fogalmazott Petrovics Mátyás. Mert ne feledjük: hétfőn 20 órától UVSE–BVSC női döntő 1. mérkőzés a Tüske uszodában!

Mi tagadás, amikor az elődöntő második mérkőzésének utolsó percében két góllal vezetett a Dunaújváros a Szőnyi úton, nem sokan fogadtak volna arra, hogy április 10-én 20 órától a BVSC ugrik majd a Tüske uszoda medencéjébe az UVSE elleni bajnoki fináléban…

S lőn: a zuglóiak lesznek az ellenfelei a címvédőnek!

Tegyük hozzá: teljesen megérdemelten. Megérdemelten, hiszen először óriási akaratról tanúbizonyosságot téve ötméteres párbajra mentették az ominózus meccset, amelyben aztán nyertek is, majd ezt követően ellenfelük otthonában határozott, remek játékkal, 10–7-es diadallal jelezték, a szezon talán legfontosabb részére állt össze igazán a gépezet. Rengeteg problémával küszködött a BVSC, sérülések, betegségek nehezítették voltaképpen végig a dolgát, panasz mégsem hangzott el – és bizony „eredménymorzsák” is jelezték, később ebből bármi lehet. Mást ne mondjunk, a BENU Magyar Kupa elődöntőjében szintén ötösökkel győzött Dunaújvárosban…

„Kétségtelen, az elődöntő második mérkőzésének nehéz helyzetből való megnyerése olyan hitet adott a csapatnak, amelyre alapozva aztán Dunaújvárosban fantasztikus játékkal, ellenfelünket mindössze hét gólon tartva nyertünk – fogalmazott Petrovics Mátyás vezetőedző. – De ne feledjük, az első meccs utolsó percében is volt lehetőségünk az egyenlítésre, azaz érezhető volt, jó úton járunk. Volt négy és fél napom, hogy kitaláljam, mik azok a finomságok, amelyekkel eredményesek lehetünk – nos, erre jól reagáltak a lányok, összeállt a védekezés, egymásért is küzdve sikerült döntőbe jutnunk. Ellenfelünk valamelyest esélyesebb volt, ám a szezon három legfontosabb mérkőzésén sikerült legyőznünk, amit nagyon nagy tett a csapattól!”

Feltétlen kiemelendő, hogy a jól ismert játékosok, például a világbajnok Kisteleki Dóra, Takács Orsolya duó mellett egyre többször vállalnak főszerepet a saját nevelésű fiatalok, olyan pólósok, akik képesek meglepni az aktuális ellenfelet. Mást ne írjunk, az elődöntő második meccsén Varga Viktória jó helyzetfelismerése és passza után Farkas Kata egyenlített a végén, illetve Dunaújvárosban a 17 esztendős Koncz Hanna jegyzett három találatot.

„Ez a fajta közteherviselés tesz igazán boldoggá, jól mutatja a fejlődést, valamint azt a fajta koncepciót, amit itt a BVSC-ben képviselünk – tette hozzá a szakvezető, aki vasárnap a klub serdülő- és ifimeccsein dolgozott. – Bízunk a fiatalokban, fontos, hogy sok lehetőséget kapjanak, és ne mindig a rutinos játékosoknak kelljen meccseket eldönteniük.”

Leimeter Dórár a döntőben is főszerep várhat

Leimeter Dórár a döntőben is főszerep várhat

Tekintettel arra, hogy felettébb jónak tűnik a zuglói tengely (említett bajnokok és saját nevelésűn fiatalok mellett a kapuban Bolonyai Flóra, bekkben Máté Zsuzsanna, centerben Gyöngyössy Anikó, rossz kéz oldalon Leimeter Dóra), amely ráadásul valóban mostanság pörög maximális fordulatszámon, itt a kérdés: mire lehet mindez elég az UVSE elleni aranymeccsen?

„Áts Bertalan kollégám csapata kimagaslóan a legjobb csapat idehaza, sőt európai szinten is a legjobbak közé sorolandó. Semmi veszíteni valónk nincs. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne próbálnánk meg nyerni! Azt mondtam a lányoknak, hogy senki se elégedjen meg a döntőbe jutással, a jutalomjáték attól jutalomjáték, hogy maximálisan odatesszük magunkat, és felszabadultan igyekszünk felrúgnia realitást. Momentán az a célunk, hogy nyerjünk egy meccset valahogy a döntőben, hiszen nagyképűség lenne három sikerről beszélni, aztán ha ez sikerül, megyünk tovább. Egyesével, lépésről lépésre gondolkodunk. Még egyszer hangsúlyozom: a lényeg, hogy felszabadultan játszunk, ahogy tettük ezt a Dunaújváros ellen is. Nagyon tetszett a csapatom hozzáállása az elődöntőhöz, hiszen úgy voltak a lányok végtelenül koncentráltak, hogy a görcs legkisebb jelét sem láttam rajtuk. Így kell odaállni az UVSE ellen is, és megpróbálni a lehető legkevesebbet hibázni, mert azokra bizony ellenfelünk kíméletlenül lecsap” – említette még Petrovics Mátyás.

A vezetőedző szavaihoz csatlakozott a válogatott Takács Orsolya is, aki szerint valóban semmi oka a csapatnak az idegeskedésre: „Az UVSE-t senkinek sem kell bemutatni, egyértelműen a döntő esélyese, viszont az elődöntőben saját magunknak is bizonyítottunk. Magunkkal foglalkozunk, a cél, hogy ugyanolyan higgadtan játszunk, mint a Dunaújváros ellen.”

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó női ob I döntőnek a programja:
1. mérkőzés:
2017. április 10., 20.00, Tüske uszoda
2. mérkőzés: 2017. április 21., 20:00, Laky-uszoda
3. mérkőzés: 2017. április 25., 19:00, Tüske uszoda
(esetleges 4. mérkőzés: 2017. május 3., 18.15, Laky-uszoda)
(az esetleges 5. mérkőzés pontos időpontja még nem ismert)

Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport!

Vízilabda hírek
női bajnokság
döntő
BVSC
petrovics mátyás