cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Még nyitott a keret

2017. április 8. 19:48

Märcz Tamás szövetségi kapitány hasznosnak ítélte meg a másfél napos összetartást, amelyen megfigyelhette, hogy bizonyos játékhelyzetekben mire képesek a most meghívott játékosok.

Kényszerből erény. Így is jellemezhetjük a magyar válogatott másfél napos összetartását, amely során a BVSC-vel és a Miskolccal kétkapuzott a Märcz-csapat, hiszen – mint a kapitány elmondta – nem talált megfelelő edzőpartnert, ezért aztán két erős középcsapatra esett a választása. A közös gyakorlások jól sikerültek, a mindössze két-két olimpikonnal és világbajnokkal felálló magyar válogatott kemény edzőmeccseket vívott, így elképzelhető, hogy a jövőben is lesznek hasonló találkozók.

„Mindkét csapat nagyon motiváltan játszott, érezhető volt, hogy presztízscsatát csinálnak a kétkapuzásokból, megtisztelésnek vették, hogy a magyar válogatott ellen játszhatnak – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Az ilyen edzőmeccsek jó lehetőséget kínálnak a klubcsapatokban szereplők számára is, hiszen a kapitány előtt mutathatják meg, mire képesek. Egyik találkozó sem volt sima, mindkét ellenfél hasznos edzőpartner volt.”

A kapitány hozzátette, a Miskolc ellen alaposan lemérhette a centereket és bekkeket, hiszen a borsodiaknál szerepel a montenegrói válogatott center Szasa Misics (próbára is tette a hátvédeket), illetve a szerb védő, Milos Milicsics, akadt tehát feladatuk a meghívott centereknek, bekkeknek.

„A keret kialakításába ezek a gyakorlások is beleszámítanak majd, de visszanézem még videón is az edzéseket – folytatta Märcz Tamás. – Akik most itt voltak, azokra kíváncsi voltam bizonyos helyzetekben, viszont a keret azok számára is nyitott, akik az utóbbi időben nem kaptak meghívót. Ez az időszak a keresgélésről szól, hogy kik azok a játékosok, akikkel a bajnokság után elkezdődhet a közös munka, a világbajnoki felkészülés.”

Märcz Tamás kérdésünkre elmondta, örülne, ha találna a versenynaptárban még egy-két napnyi helyet, amikor összeránthatja a társaságot – akár egy hasonló jellegű gyakorlásra –, de a zsúfolt szezonhajrá inkább azt ígéri, hogy a bajnokság, illetve a Bajnokok Ligája befejeztével találkozhat újra a válogatott keret.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
valogatott ferfivalogatott marcz