cover image
Egyéb

Kutya kötelességük

2017. április 8. 17:09

Nagy csatára késztette a Miskolc a férfiválogatottat, amelynek edzője, Sike József elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy őket választotta a nemzeti csapat edzőpartnernek.

Gyakorlatilag senki sem mulasztotta el megjegyezni, hogy milyen kemény csatára késztette a Miskolc a válogatottat, amiért jár a dicséret a borsodi csapatnak. (No meg a BVSC-nek is, amely péntek délelőtt gyakorolt a nemzeti együttessel, igaz, centerei nélkül nem tudta a legjobbját nyújtani).

„Eleve óriási megtiszteltetés, hogy a válogatott ránk gondolt, nekünk kutya kötelességünk odatenni magunkat, nem azért jöttek, hogy szórakozzanak, hanem, hogy készüljenek – hangsúlyozta Sike József a Miskolc edzője, amikor csapata hozzáállását dicsértük. – Úgy neveltem a játékosaimat, hogy érezzék, mekkora dolog az, hogy ha a kilencszeres olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott úgy dönt, hogy három hónappal a hazai világbajnokság előtt velünk szeretne gyakorolni. A légiósok közül pedig a montenegrói Szasa Misics és az amerikai Alex Bowen is ott lesz a vb-n, ők pedig már most meg akarták mutatni magukat.”

Az utóbbi mondat kapcsán csak annyit, hogy a még mindig védőmaszkban szereplő Misics társai is űzte-hajtotta, kőkemény brusztra késztette a válogatott bekkeket, s ha kellett a bíróknál is reklamált, szóval abszolút komolyan vette a kétkapuzást. Amely persze a Miskolcnak is hasznos, hiszen az MVLC a magyar válogatottal készülhetett az E.ON férfibajnokság 5–8. helyéért zajló rájátszásra.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

„Jó csapat a Vasas, a BVSC, a Szeged és a Miskolc, de ilyen szinten nem vízilabdázik egyikük sem, így nagy meglepetés nem érhet minket, ennél jobb teljesítményt nyújtó riválissal nem találkozhatunk. Lehet, hogy a Vasas nagyobb erőbedobásra késztet minket, de ilyen szinten egyik csapat sem tud játszani – mondta Sike József, a miskolciak mestere, aki csapatával a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyet célozta meg. – A négy csapat közül a mi motivációnk lehet a legerősebb. A riválisaink közül a BVSC szerepelt már ebben a kupában, a Szeged meg is nyerte, a Vasas magyar bajnok volt, rendszeres részvevője volt a nemzetközi sorozatoknak, a Miskolc viszont most először szerepelhetne a nemzetközi porondon. Ezért küzdünk, szeretnénk megmutatni magunkat, a célunk, hogy nemzetközi meccseket rendezhessünk a miskolci uszodában."
Vízilabda hírek
valogatott miskolc sike jozsef