cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Kemény edzések, jó hangulat, feltöltődés

2017. április 8. 12:52

A szombat délelőtti gyakorlással befejeződött a férfiválogatott miniösszetartása, amely során a BVSC-vel és a Miskolccal gyakorolt a nemzeti együttes.

A férfiválogatott ott folytatta szombat délelőtt, ahol péntek este abbahagyta. A nemzeti együttes ugyanis a BVSC-vel vívott kétkapuzás után a Miskolccal szemben duplázott, és a szombat délelőtti harmadik gyakorlás egyben a miniösszetartás utolsó felvonását is jelentette. A felek pedig a péntek esti csata után szombaton odatették magukat: a válogatottak és a miskolciak is bizonyítani akartak Märcz Tamásnak. Előbbiek azért, hogy a kapitány a jövőben is számoljon velük, utóbbiak meg azért, hogy jó ötlet volt őket választani a gyakorlásra. (És tényleg az volt.)

„Kemények voltak az edzőmérkőzések, főleg a Miskolc elleni kettő, ellenfelünk nagyon felszívta magát – kezdte Zalánki Gergő, az OSC balkezese. – A taktikát egyből sikerült átvenni, alap dolgokról van csak szó, míg az összeszokottság terén három edzés alatt nem lehet igazán előre haladni. Inkább a korábbi társakkal jöttek elő a régi játékkapcsolatok, de Török Béla például két-három olyan passzt lőtt át nekem keresztbe, hogy el sem tudtam kapni, meglepett vele, szóval lehetünk még összeszokottabbak a folytatásban.”

Noha az eredményt hivatalosan senki sem számolta, a szélső hozzátette, úgy érzi, legyőzték a Miskolcot, s azt sem felejtette el megemlíteni, hogy jó hangulatban zajlott a gyakorlás, ami szintén nem elhanyagolható szempont.

„Élveztem az összetartást, nekem bejött ez a három nap, kicsit feltöltődés jellege is volt, mert az Egerrel majd még erősebb riválisokkal találkozunk a folytatásban – mondta Kovács Gergő, az Eger szélsője – Minden alkalom egy újabb lehetőség a bizonyításra, de nem stresszeltem, nagyon vártam a gyakorlásokat. Tudtam, hogy három edzés, három kétkapu, keményen végig nyomjuk, aztán jöhet egy kis pihenő.”
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Lévai Márton (Debrecen), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (FTC), Török Béla (BVSC), Zalánki Gergő (OSC)
Märcz Tamás értékelése
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
valogatott ferfiak ferfivalogatott miskolc marcz z