cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Jó kis nekifeszülés Miskolcon

2017. április 7. 21:38

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott a délelőtti, Szőnyi úti, BVSC elleni edzőmeccs után este Miskolcon folytatta felkészülését – Sike József bajnoki felsőházas csapatával igencsak hasznos kétkapus tréningen van túl.

A Szőnyi úti meccs, és az ebéd után Miskolc felé vette az irányt a férfiválogatott, ahol egy másik felsőházas csapattal szemben tesztelhette játékosait Märcz Tamás. A péntek esti parti első pillanataiban érződött, más típusú küzdelem vár a legjobbakra, hiszen amíg a BVSC két centerének betegsége miatt elsősorban a külső lövésekre, vagy éppen a lefordulásokra igyekezett apellálni, addig a borsodiak soraiban ott volt az a Szasa Misics, aki a bajnokságban a legértékesebb értékindexszel rendelkezik, akit bizony nem egyszerű megállítani centerben. Azaz a válogatott keret bekkjeire, elsősorban Török Bélára és Jansik Dávidra, kemény feladat várt ezúttal.

Nos, „természetesen” az első támadásnál ment a labda a montenegrói légiós felé, de Török szerelte – a második miskolci támadásnál azonban már jött a kiállítás. Amúgy alaposan bekezdett a Vasas elleni bajnokira hangoló házigazda, érezhetően minden játékosa igyekezett bizonyítani – sajnos ezt nem tehette a szakemberek szerint remek ütemben fejlődő balkezese utánpótlás-válogatottja, Vadovics Viktor, aki betegsége miatt nem vállalhatta a partit. Nélküle is mentek, daráltak a miskolciak, Csoma Kristóf nagyokat védett, Alex Boven gólerős volt, Sike József hangosan irányította csapatát, és ezzel – ahogy kell, ahogy nyilvánvalóan a szövetségi kapitány is várta – szépen felpiszkálták a válogatottak önérzetét. Szóval, idővel a kék sapkás armada sebességi fokozatot kapcsolt, keményített hátul – Török príma átlövése, Bedő Krisztián akciógólja, majd Mezei Tamás félpályás labdaszerzése, majd az akció utáni találata már a második negyedben jelezte, ki az úr a háznál. Misics Jansikról centerezett bombagólját persze aztán még Gerendás György is majdnem megtapsolta…

„Hihetetlen pali” – mondta közben Misicsről Kis István, a miskolciak februárban kinevezett utánpótlás-szakmai igazgatója, akit Németh Zsolt válogatott edző is úgy köszöntött az uszodában, hogy „Na, miskolci pólóban még nem láttalak.”

Bachner András miskolci klubelnök a nagyszünetben dicsérte csapatát („Felszívták magukat a srácok!”), miközben Märcz Tamás higgadtan magyarázta játékosainak, mit is vár tőlük. A kapuban Vogel Somát Lévai Márton váltotta, „feleztek” ezúttal is, mint délelőtt. A brusztos, kemény küzdelem folytatódott, kifejezetten hasznosnak tűnt mindenki számára. Felpörögtek a válogatottak, akik szombaton délelőtt ismét megmérkőznek a helyi csapattal.

A férfiválogatott kerete
Kapusok: Lévai
Márton (Debrecen), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (FTC), Török Béla (BVSC), Zalánki Gergő (OSC)
SC)
Märcz Tamás nyilatkozata a medence partjáról
Vogel Soma nyilatkozata
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
miskolc