cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Jó iramban, motiváltan

2017. április 7. 15:14

A BVSC elleni kétkapuzással vette kezdetét a férfiválogatott másfél napos összetartása.

Tizenkettő. Noha Märcz Tamás szövetségi kapitány tizennégy játékos hívott meg a férfiválogatott három edzést magába foglaló összetartására, péntek délelőtt csak tizenkét pólós húzott válogatott sapkát a fejére a BVSC-uszodában. A meghívottak közül ugyanis Nagy Ádám sérülés miatt hiányzott, Török Béla pedig saját klubcsapatában, a BVSC-vel szerepelt, mivel a nemzeti együttes péntek délelőtt a zuglóiakkal, míg péntek és este és szombat délelőtt a Miskolccal vív kétkapus edzőmeccseket.

„A klubcsapatok előnye az összeszokottság, a BVSC is évek óta együtt játszik, a Miskolcban válogatott szintű, komoly játékosok vannak, nem véletlenül választottam ezt a két csapatot – mondta Märcz Tamás. – Pörgős kétkaput vívtunk, mondtam a fiúknak, hogy most csak négy negyedet játszunk, nem lesz ötödik játékrész. Mert kevesebben vagyunk a keretben, és így a négy negyed alatt jó ritmust tudunk tartani, ezt szeretném is látni a következő két gyakorláson is. Maradéktalanul elégedett voltam, jó iramban, motiváltan játszottunk.”

Az edzést közös ebéd követte, majd a csapat Miskolc felé vette az irányt, este ugyanis már ott gyakorolnak a kerettagok, s akkor már Török Béla is válogatott sapkát húz.
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Lévai Márton (Debrecen), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (FTC), Török Béla (BVSC), Zalánki Gergő (OSC)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
valogatott ferfivalogatott marcz bvsc