cover image
Egyéb

Fradi: boldogság a köbön!

2017. április 5. 21:00

De jó ezt újra, meg újra leírni: az Euro Kupát 2017-ben a Ferencváros-PQS Waterpolo csapata emelhette a magasba!

Mint beszámoltunk róla, a Nagyvárad elleni 7–7-es döntetlen azt jelentette, hogy a 2016/17-es Euro Kupát a Ferencváros nyerte meg! Íme, a két edző, valamint a négygólos Madaras Norbert nyilatkozata!

Varga Zsolt: „Boldog vagyok. Ha szakmailag kéne elemeznem, akkor biztos találnék javítanivalót a játékunkban, de igazából ennek a mérkőzésnek a mentális része volt nehéz. Nagy elvárás nehezedett a csapatra a hatgólos győzelem után, amivel megbirkóztunk. Voltak helyzeteink, ha azokat belőjük, a visszavágó is sima lehetett volna. De hat góllal megnyerni egy kupát, az igen jó eredmény. Kicsit úgy működök, hogy mindig egy-két nappal később tudom realizálni az ilyen eseményeket, szóval akkor jobban le tudom majd írni, hogy mit érzek, de most is nagyon örülök.”

Kádár Kálmán: „Megérdemelten nyerte meg a Ferencváros az Európa-kupát. Azért amikor végig kell nézni, hogy egy másik csapat veszi át a serleget, akkor csalódott az edző, de úgy érzem, hogy a Nagyvárad nagy eredményt ért el azzal, hogy kupadöntőt játszott és a fináléban is helyt állt. Ismerem a játékosaimat, ennél több volt bennünk, főleg a hat góllal elveszített hazai meccsen.”

Madaras Norbert: „Azt gondoltam, az eleje a lényeg a meccsnek, az első negyed, az első másfél negyed. Ha ott lendületbe jött volna a Nagyvárad, még a végén elhitték volna, hogy van esélyük, ezért volt fontos, hogy ne hagyjuk őket lendületbe jönni, ennek szellemében kezdtem el a meccset. Nagyon idegesítő lett volna, ha ezt a kupát elveszítjük. Van a fejemben egy pár vereség, ami nagyon fájó, ez is közéjük tartozott volna, ha nem nyerünk, de megvan a kupa, ráadásul ebben a sorozatban még nem győztem, ezért is fontos.”

Euro kupa, férfiak, döntő, visszavágó
FTC-PQS–Digi-Oradea (románia) 7–7 (3–0, 1–3, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Madaras 4, Avramovics 3, ill. Negrean 3, R. Georgescu, Radjen, Diaconu, Aszanovics

A párharc győztese: FTC (19–13)

Az Euro kupa-győztes csapat tagjai:
Marko Avramovics, Marko Csuk, Dőry Farkas, Gárdonyi András, Jansik Szilárd, Katonás Gergő, Madaras Norbert, Sztefan Mitrovics, Nyéki Balázs, Pohl Zoltán, Szirányi Balázs, Tóth Márton, Varga Dániel, Vogel Simon, Vogel Soma
Edző: Varga Zsolt
Vízilabda hírek
euro kupa
ftc
fradi