cover image
Egyéb

A BVSC jutott a női fináléba!

2017. április 5. 20:34

Petrovics Mátyás csapata az elődöntő 3., ki-ki meccsén 10–7-re nyert Dunaújvárosban, így kiharcolt a döntőbe jutást, ahol majd az UVSE-vel csatázhat.

A zuglóiak a szombati, hazai mérkőzés utolsó percében kétgólos hátrányból mentették döntetlenre a partit, és nyertek végül az ötméteres párbajban. Nem vitás, ezek a történések óriási löketet adtak a csapatnak – és ez Dunaújvárosban tökéletesen éreztette hatását.

A BVSC magabiztosan, jól pólózott – és egyszer sem volt hátrányban! Takács Orsolya szerzett vezetést, és ugyan Garda Krisztina ötméteresből egyenlített (kiharcolta Horváth Brigitta), Kisteleki Dóra, a vendégek másik világbajnoka villant. A nagy csatában aztán Gurisatti Gréta szabaddobása akadt be, de Koncz Hanna is jól célzott, így nem tudta átvenni a vezetést Mihók Attila csapata. Gurisatti megúszás után alakította ki a 3–3-as első negyed végeredményét.

A második menetet Máté Zsuzsanna fórgólja, majd Kisteleki tökéletes ejtése írta – kettővel ment a BVSC. A közönsége támogatását élvező újvárosiak nagyot küzdve egyenlítettek (Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya talált be), ám Gyöngyösy Anikó centergólja után ismét a talá nyugodtabban játszó vendégek voltak előnyben.

Fordulás után a felettébb aktív Gurisatti egyenlített, ám a BVSC végképp magához ragadta a kezdeményezést. Hátul rátette egy lapáttal, Bolonyai Flóra jól védett, miközben jöttek a gólok is. A 17 esztendős Koncz Hanna második gólját jegyezte, majd Pócsi Bianka „szállított” centerben egy fórt, amelyet Leimeter Dóra értékesített. Máté bombája pedig már 9–6-ot ért a BVSC-nek!
S miután a negyedik felvonásban Koncz újra betalált, voltaképpen eldöntötte a meccset. A görcsös Dunaújváros próbálkozott ugyan, de csak Vályi Vanda jutott gólig, a vendégek okos, taktikus csapatjátékkal (mindenki hozzátette a magáét), haladtak céljuk felé. Ezt elérték, magabiztos, 10–7-es sikerrel kiharcolták a döntőbe jutást. UVSE–BVSC aranycsata következhet tehát!

Mihók Attila: – Háromszor vesztettük el ezt a mérkőzést. Először Budapesten kétgólos előnyből, majd az ötméteres párbajban, végül ma, itthon. A BVSC jobb teljesítményt nyújtott védekezésben és lövő teljesítményben is fölénk kerekedett. Nagyon fájó lesz ezt a vereséget feldolgozni és felkészülni a bronzmeccsre.

Petrovics Mátyás: – Elképesztő teljesítményt nyújtottunk. Tavaly mi voltunk az esélyesebbek, most a Dunaújváros, mégis mindig fordult a kocka. A szombati győzelmünk óriási hitet adott a csapatomnak és szinte hibátlanul csinálták meg mindazt, amit kértem tőlük. Hét gólon tartani a Dunaújvárost önmagáért beszél. Most készülünk a döntőre, igyekszünk ott is meglepetést okozni.

Női ob I, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló-Diapolo 7–10 (3–3, 2–3, 1–3, 1–1)
Gólszerzők:
Gurisatti 3, Vályi V. 2, Garda, Szilágyi, ill. Koncz 3, Kisteleki D. 2, Máté 2, Gyöngyössy, Takács O., Leimeter
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a BVSC javára

Vízilabda hírek
női bajnokság
BVSC
dunaújváros
elődöntő