cover image
Egyéb

Final Six: ott lesz az Eger is!

2017. április 5. 20:03

Dabrowski Norbert csapata a Bajnokok Ligája B-csoportjának 9. fordulójában 8–4-re győzte le a Partizan Beograd csapatát, így már biztos továbbjutó. Sőt az utolsó, 10. fordulóban – ha a Recco legyőzi – a Jug Dubrovnik ellen a második helyért csatázhat!

„Az a kérdés, tudunk-e még egyszer ilyen koncentráltan, magas szinten játszani. Bízom benne, hogy igen” – vezette fel a mérkőzést Dabrowski Norbert, a hevesiek vezetőedzője, utalva csapata szombati remek teljesítményére is. A Szolnok 8–5-ös legyőzése, caz alap- és középszakasz megnyerése értelemszerűen plusz önbizalmat adott az egrieknek, amire alapozva állt neki a Partizan elleni partira.

Aztán az első negyedben rögvest kiderült, alaposan szenvedni kell majd a szerbek ellen, szó sincs könnyű meccsről. Hatalmasat harcoltak a felek, az új edzővel (Stefan Csirics) érkező vendégek nyugodtan játszhattak, ami érezhetően veszélyesnek tűnt. A nagy hirigben az első gólt a 7,. perc végén Lazics lőtte – ezzel vezetett a rivális. Ráadásul Bedő Krisztián szedte össze az első periódus két hevesi személyi hibáját, így a 30. születésnapját ünneplő Hárai Balázs mellett Decker Ádámra is szerep várt centerben.

A második negyed elején megrázta magát az Eger: Kovács Gergő „betett” egy fórt, majd Lőrincz Bálint révén a vezetés is megvolt. Ám a Partizan fiataljai nem ijedtek meg, Drasovics és Lazics révén fordítottak, és bizony, ha Braniszlav Mitrovics nem védett volna jól, nagyobb is lehetett volna a baj.

Fordulás után – talán ijedtségből is – igencsak rákapcsolt a házigazda. Hátul az addigiaknál is keményebben tette a dolgát, igyekezett levegőt nem hagyni a szerb támadójátéknak, és ebből aztán kiindulva elől szép lassan maga javára fordítani a meccset. Avagy felőrölni ellenfelét. Sikerrel tette! Uros Csucskovics jól célzott emberelőnyben, majd Borisz Vapenszki lőtt nagy szabaddobásgólt. Jankovics lövése a blokkról bepattant ugyan, de nem volt gond, mert Erdélyi Balázs is villant egyet fórban, majd Hosnyánszky Norbert lőtt távolról pontosan.

A záró negyed elején Vapenszki ismét betalált, 7–4-re vezetett az Eger, már egyértelműen uralta a meccset a csapat. A döcögős első két negyed után már örömittasan tapsolhattak a szurkolók a Bitskey-uszodában, főleg amikor a 28. percben Csucskovics bombája után kétszer annyi gólnál járt a csapat, mint ellenfele (8–4). A vége is ez lett, amivel eldőlt: a ZF-Eger ott lesz a BL Final Sixen május 25-27-én a Duna Arénában!

Dabrowski Norbert: – Megvan, amiért egész évben dolgoztunk! Fáradtak voltunk, de voltak még tartalékaink, amit kiderült a második félidőben. Nem voltunk frissek, ők igen, de ez nem számít, örülök a győzelemnek!

Hárai Balázs: – Ezért kezdtük a munkát, ezért dolgoztunk. Nehéz volt ellenük, hiszen sohasem adják fel, de nyertünk, és ez a lényeg.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 9. forduló
ZF-Eger–Partizan Beograd (szerb) 8–4 (0–1, 2–2, 4–1, 2–0)
Gólszerzők:
Vapenszki 2, Csucskovics 2, Kovács G., Lőrincz, Erdélyi, Hosnyánszky, ill. Lazics 2, Drasovics, Jankovics

További program
CNA Barceloneta (spanyol)–Waspo Hannover (német) 12–10
Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 9–5

Az állás:
1. Recco 27pont
2. Dubrovnik 17
3. Eger 15
4. Barceloneta 11
5. Partizan 4
6. Hannover 3

További program
10. forduló, április 26., szerda

Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu