cover image
Egyéb

Kupagyőztes! Kupagyőztes!

2017. április 5. 19:01

A visszavágón döntetlent játszott FTC a Nagyváraddal, de az idegenben aratott hatgólos győzelemnek köszönhetően semmi sem veszélyeztette a zöld-fehérek Euro kupa-diadalát.

„Hajrá, Fradi” – kurjantotta el magát egyszerre a Fradi tizenhárom összekapaszkodó pólósa az Euro kupa-döntőjénének visszavágója előtt, majd a következő percekben a magyar csapat pontosan azt tette, amit kell. Az első meccsen szerzett hatgólos előny ellenére nem akart kivárásra játszani, hanem ugyanolyan elánnal vetette vízbe magát, mintha döntetlen lett volna a nagyváradi meccs. Ennek megfelelően Madaras Norbert gyorsan bevágott két fórt, Marko Avramovics labdája pedig olyan tökéletességgel vágódott a jobb alsó sarokba, hogy azt rajzolni sem lehetett volna szebben.

Az első negyed után tehát három, az összesítésben meg már kilenc góllal ment az FTC, pillanatnyi kérdést sem hagyva afelől, hogy melyik a jobb együttes. A három lőtt gól mellett ráadásul a védekezés is rendben volt, Vogel Soma négy védést mutatott be, de feljegyezhettünk pontos blokkokat és labdaszerzést is, szóval imponáló magabiztossággal vízilabdázott a Ferencváros.

Igaz, a második negyed elején egy kicsit lazított a gyeplőn a Fradi, lőttek kettőt a vendégek, de Varga Zsolt rögtön időt kért, mielőtt egyenlíthetett volna a Nagyvárad, és Marko Avramovicsnak köszönhetően már újra kettő volt a ferencvárosiak előnye. Tényleg nyugodtan és felszabadultan vízilabdázhatott a hazai együttes, talán ennek is köszönhető, hogy a harmadik negyedben Madaras Norbert és Marko Avramovics is megszerezte saját maga harmadik gólját, és miután Vogel Soma továbbra is remekelt a kapuban, izgalommentesen teltek a percek.

A záró negyedben már felhangzott a „kupagyőztes, kupagyőztes” rigmus is, beállt a kapuba Gárdonyi András, és már mindenki azt várhat, hogy a játékvezetők lefújják a mérkőzést, hogy kezdetét vegye a zöld-fehér örömünnep! Az FTC az 1998-as KEK-elsőséget követően 19 év után szerzett újra nemzetközi kupagyőzelmet!

Euro kupa, férfiak, döntő, visszavágó
FTC-PQS–Digi-Oradea (románia) 7–7 (3–0, 1–3, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Madaras 4, Avramovics 3, ill. Negrean 3, R. Georgescu, Radjen, Diaconu, Aszanovics

A párharc győztese: FTC (19–13)

Az Euro kupa-győztes csapat tagjai:
Marko Avramovics, Marko Csuk, Dőry Farkas, Gárdonyi András, Jansik Szilárd, Katonás Gergő, Madaras Norbert, Sztefan Mitrovics, Nyéki Balázs, Pohl Zoltán, Szirányi Balázs, Tóth Márton, Varga Dániel, Vogel Simon, Vogel Soma
Edző: Varga Zsolt
Vízilabda hírek
ftc nagyvarad euro kupa donto visszavago